Hírek életmód változtatás és Reflux témában

A reflux kezelése terhesség alatt

A reflux kezelése terhesség alatt

A várandósság számos változást eredményez egy nő életében. Ilyenkor az öröm mellett számos fiziológiai változás is megjelenik. Terhesség alatt gyakrabban jelentkezik a reflux betegség. Ennek oka elsősorban a hormonháztartásban bekövetkezett változásoknak köszönhető. Ugyanis a babavárás alatt nagyobb mennyiségben termelődő progeszteron hormon lazítja a simaizmokat, így a gyomorszáj is kevésbé zár… Tovább: A reflux kezelése terhesség alatt »

Reflux és szívdobogás

Reflux és szívdobogás

A reflux betegség heves szívdobogás kiváltója is lehet, ugyanis fekvő pozícióban a gyomorsav visszaáramlik a nyelőcsőbe. Ez a visszaáramlás reflexszerűen okozhat heves szívdobogást. Ez viszont nem minden esetben a reflux következtében alakul ki, a probléma valódi okának kiderítéséhez komolyabb kivizsgálások szükségesek. A reflux és szívdobogás szorosan összekapcsolódhatnak, ugyanis a különböző… Tovább: Reflux és szívdobogás »

Reflux és puffadás

Reflux és puffadás

A reflux a puffadás kiváltója lehet, csakúgy mint a különböző bélszindrómák vagy gyulladásos bélbetegségek. A reflux azonban a leggyakoribb emésztőrendszeri betegség, mely a haspuffadás kiváltó tényezője. A nyelőcső alsó záróizmának nem megfelelő működése következtében kialakult betegség a rendszertelen táplálkozásra és a mozgásszegény életmódra vezethető vissza, viszont a hasban érzett nagy… Tovább: Reflux és puffadás »

Reflux 2022