Hírek életmódváltás és Reflux témában

Gyomorégés idegi alapon

Gyomorégés idegi alapon

A gyomorégés egy olyan kellemetlen tünetegyüttes, mely az emberek nagy hányadát érinti. Az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életforma és stresszes életmód rányomja bélyegét egészségünkre, s ennek hatására beindulhat a túlzott gyomorsavtermelés, melynek hatására égető érzést érzünk gyomrunkban, rosszabb esetben nyelőcsövünkben is. Gyomorégés idegi alapon is megjelenhet, hiszen a legtöbb betegség… Tovább: Gyomorégés idegi alapon »

Gyomorégés cigaretta hatására jelentkezhet

Gyomorégés cigaretta hatására jelentkezhet

Gyomorégés túlzott savtermelődés hatására szokott a szervezetben kialakulni. Gyomorégés cigaretta, alkohol és savas, zsíros élelmiszerek miatt jelenik meg leginkább. Ilyenkor kellemetlen, égető érzést érzünk gyomrunkban, rosszabb esetben pedig a nyelőcsövünkre is átterjed ez a fájdalom. Ha a gyomorégés cigaretta vagy egyéb élelmiszerek, káros anyagok hatására jelenik meg szervezetünkben, óvakodjunk a… Tovább: Gyomorégés cigaretta hatására jelentkezhet »

A reflux étrendi kezelése

A reflux étrendi kezelése

A reflux betegség a tápcsatorna összetett működési zavara, eredményeképpen a gyomortartalom visszajut a nyelőcsőbe, ahol kellemetlen tüneteket és kóros elváltozásokat is okozhat. Legnyilvánvalóbb tünete a gyakori gyomorégés, a mellkas mögött jelentkező égő fájdalom, valamint a fulladásérzés. A reflux jelensége időnként egészséges embereknél is előfordulhat, kórossá a panaszok gyakori ismétlődésével válik…. Tovább: A reflux étrendi kezelése »

Reflux 2023