Hírek gabonafélék és Reflux témában

Melyek a gyomorsavcsökkentő ételek?

Melyek a gyomorsavcsökkentő ételek?

A gyomorsavtúltengés általában gyomorégéshez vezet, ami roppant kellemetlen tünetekkel társul. A gyomorsavtermelést sokféleképpen szabályozhatjuk: savmegkötő gyógyszerekkel, gyógyfüves teák fogyasztásával, ami viszont a legcélszerűbb: gyomorsavcsökkentő ételeket vigyünk az étrendünkbe, amik segítenek leküzdeni a túlzott gyomorsavtermelést. A gyomorsavcsökkentő ételek fogyasztása által elkerülhetjük a káros mellékhatásokkal járó gyógyszerek alkalmazását. A gyomorsavcsökkentő ételek közt… Tovább: Melyek a gyomorsavcsökkentő ételek? »

Diéta reflux betegeknek

Diéta reflux betegeknek

A reflux gyakori jelentkezése esetén a tünetek olykor már elviselhetetlenné válnak. A reflux visszaáramlást jelent, vagyis a gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe, a szájüregbe. Ezért a kellemetlen betegségért sok minden okolható, többek közt a nyelőcső végén lévő záróizom nem megfelelő működése. A diéta a reflux betegek számára elengedhetetlen. A tünetek enyhítése… Tovább: Diéta reflux betegeknek »

Zabkorpa gyomorsavra

Zabkorpa gyomorsavra

A túlzott gyomorsavtermelés gyomorégést okoz, amelynek gyakori előfordulása veszélyezteti az egészségünket. Nagyon veszélyes lehet ez a kisbabáknál, mivel szervezetük még fejlődésben van, és a gyakori gyomorégés miatt visszautasítják a táplálékot, így lassítván le a növekedésüket. Felnőttek esetében is rendkívül káros, mivel más szervek megbetegedését is okozhatja. A zabkorpa azon gabonafélék… Tovább: Zabkorpa gyomorsavra »

Reflux 2020