Hírek pihenés és Reflux témában

Gyomorégés idegi alapon

Gyomorégés idegi alapon

A gyomorégés egy olyan kellemetlen tünetegyüttes, mely az emberek nagy hányadát érinti. Az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életforma és stresszes életmód rányomja bélyegét egészségünkre, s ennek hatására beindulhat a túlzott gyomorsavtermelés, melynek hatására égető érzést érzünk gyomrunkban, rosszabb esetben nyelőcsövünkben is. Gyomorégés idegi alapon is megjelenhet, hiszen a legtöbb betegség… Tovább: Gyomorégés idegi alapon »

Gyomorégés a terhesség elején

Gyomorégés a terhesség elején

Azok a nők, akik már szültek, tisztában vannak vele, hogy a terhesség elején előfordulhat gyomorégés vagy hányinger. Ilyen esetben nem túl sok tennivaló van, hisz a legtöbb esetben szinte minden gyógyszer hatástalan. A gyomorégés a terhesség elejénnem veszélyes, semmi következménnyel nem jár, azonban nagyon kellemetlenné teheti a mindennapokat. A gyomorégés… Tovább: Gyomorégés a terhesség elején »

A reflux alvás közben erősödik

A reflux alvás közben erősödik

A gyomorsav visszafolyása a nyelőcsőbe a refluxos betegek éjszakáját is megkeserítheti. Bár a reflux alvás közben – a nem megfelelő testtartás miatt – felerősödik, van néhány alapszabály, amit ha betart a beteg, enyhülhetnek a panaszok. Nagyon fontos, hogy lefekvés előtt két órával már ne fogyasszon semmiféle táplálékot a beteg, csak… Tovább: A reflux alvás közben erősödik »

Reflux 2022