Hírek zöldségek és Reflux témában

A gyomorsav megkötő ételek előnyeiről

A gyomorsav megkötő ételek előnyeiről

A túlzott gyomorsavtermelés egy emésztőrendszeri probléma, mellyel sokan küzdenek. Ezt a problémát nagyon sok tényező okozhatja, legfőképp a nem megfelelő étkezés. A nagy mennyiségű, nehezen emészthető ételek, valamint az alkoholos italok hatására megnő a gyomorsavtermelés, de más betegség tüneteként is jelentkezhet. A gyomorsavtermelés szabályozásáért sokat tehetünk gyomorsav megkötő ételek fogyasztásával…. Tovább: A gyomorsav megkötő ételek előnyeiről »

Melyek a gyomorsavcsökkentő ételek?

Melyek a gyomorsavcsökkentő ételek?

A gyomorsavtúltengés általában gyomorégéshez vezet, ami roppant kellemetlen tünetekkel társul. A gyomorsavtermelést sokféleképpen szabályozhatjuk: savmegkötő gyógyszerekkel, gyógyfüves teák fogyasztásával, ami viszont a legcélszerűbb: gyomorsavcsökkentő ételeket vigyünk az étrendünkbe, amik segítenek leküzdeni a túlzott gyomorsavtermelést. A gyomorsavcsökkentő ételek fogyasztása által elkerülhetjük a káros mellékhatásokkal járó gyógyszerek alkalmazását. A gyomorsavcsökkentő ételek közt… Tovább: Melyek a gyomorsavcsökkentő ételek? »

Konyhai praktikák: gyomorsav ellen zöldségek

Konyhai praktikák: gyomorsav ellen zöldségek

A túlzott gyomorsavképződés ellen leghatásosabban az étrendbeli változtatások útján vehetjük fel a versenyt, ugyanis egyes olajos, zsíros és fűszeres ételek, valamint a kávé, az alkohol és a csokoládé túlzott fogyasztása könnyen gyomorsavtúltengéshez vezethetnek. Egyes zöldségek azonban kifejezetten hatékonyak lehetnek gyomorsav ellen, mint a hüvelyes zöldségek, gombák vagy főzelékként elkészített zöldségek…. Tovább: Konyhai praktikák: gyomorsav ellen zöldségek »

Reflux 2019