Hírek állapotos nők és Reflux témában

Lehet a gyomorsav a terhesség jele?

Lehet a gyomorsav a terhesség jele?

A terhességnek számos ismert és kevésbé ismert jele van. A menstruáció kimaradása, a reggeli rosszullétek és a mellek feszülése a terhesség legnyilvánvalóbb jelei. Azonban a várandósságnak számos kevésbé ismert jelei és velejárói is vannak. Egyik ilyen tünet lehet többek között a túlzott gyomorsav termelődése. A gyomorsav terhesség jeleként nem a… Tovább: Lehet a gyomorsav a terhesség jele? »

A gyomorsav terhesség tünete is lehet

A gyomorsav terhesség tünete is lehet

A gyomorsav a terhesség tüneteként is jelentkezhet. Az állapotos nők szervezetében nagyon sok minden megváltozik, többek közt a hormonháztartásban is változások következnek be: megnő a progeszteron termelés, ami negatív hatással lehet bizonyos szempontokból az emésztésre. A progeszteron ingerli a nyelőcső végén lévő záróizmot, és gyulladásokat is okozhat, így amikor sav… Tovább: A gyomorsav terhesség tünete is lehet »

Gyomorégés megszüntetése terhesség alatt

Gyomorégés megszüntetése terhesség alatt

A gyomorégés megszüntetése terhesség alatt nem egyszerű feladat, de megoldható. Annak a kismamának, aki túl sok gyomorsavval küzd, érdemes minél több vizet innia. A víz hatására visszafolyik a sav a gyomorba, ezáltal csökken a gyomorégés. Ugyanilyen hatással bír a tej is, ezek a folyadékok közömbösítik a savat. Azonban az olyan… Tovább: Gyomorégés megszüntetése terhesség alatt »

Gyomorsav csökkentése terhesség alatt

Gyomorsav csökkentése terhesség alatt

Az állapotos nők többsége – főként az utolsó stádiumban – kénytelen szembenézni a túlzott gyomorsavtermeléssel, a reflux kialakulásával. Az állapotos nők szervezete nagyban megváltozik a terhesség alatt. Probléma akkor adódik, ha a gyomorsav túltengés mellett csökken a nyelőcső végén lévő záróizom hatékonysága, és a sav feljut a nyelőcsőbe, ami égő… Tovább: Gyomorsav csökkentése terhesség alatt »

Reflux 2024