Hírek alkohol és Reflux témában

Gyomorégés kávétól

Gyomorégés kávétól

A gyomorégés egy olyan gyakori panasz, mely nagyon sok embert érint világszerte. Kialakulásának leggyakoribb okai az egészségtelen életmód és rossz táplálkozási szokások. Gyomorégés kávétól, italtól, dohányzástól is kialakulhat, mivel ezek mind savasítják szervezetünket. Ha gyakori gyomorégéstől szenvedünk, keressük fel orvosunkat, de ha csak ritkán jelentkezik, próbáljuk meg mi magunk kiküszöbölni… Tovább: Gyomorégés kávétól »

Gyomorégés alkohol hatására

Gyomorégés alkohol hatására

A túlzott alkoholfogyasztás számtalan betegség okozója lehet, ezért csak mérsékletesen ajánlott fogyasztani belőle. Gyomorégés alkohol hatására is kialakulhat, ez az egyik leggyakoribb mellékhatása a túlzott alkoholfogyasztásnak. Természetesen az alkoholt nem mindig zárhatjuk ki életünkből, hiszen baráti társaságban, különböző rendezvényeken elengedhetetlen egy-két pohár elfogyasztása már csak protokollból is, viszont, ha túl… Tovább: Gyomorégés alkohol hatására »

Gyomorégés cigaretta hatására jelentkezhet

Gyomorégés cigaretta hatására jelentkezhet

Gyomorégés túlzott savtermelődés hatására szokott a szervezetben kialakulni. Gyomorégés cigaretta, alkohol és savas, zsíros élelmiszerek miatt jelenik meg leginkább. Ilyenkor kellemetlen, égető érzést érzünk gyomrunkban, rosszabb esetben pedig a nyelőcsövünkre is átterjed ez a fájdalom. Ha a gyomorégés cigaretta vagy egyéb élelmiszerek, káros anyagok hatására jelenik meg szervezetünkben, óvakodjunk a… Tovább: Gyomorégés cigaretta hatására jelentkezhet »

Milyen hatással van a gyomorsavra a vörösbor?

Milyen hatással van a gyomorsavra a vörösbor?

Közismerten a vörösbor számtalan jótékony hatást gyakorol a szervezetre, többek között az emésztésre. Az étel megemésztésében nagy szerepet játszik a gyomorsav, és mivel a gyomorsav és a bor pH-értéke nagyjából megegyezik, a bor nagyban segíti az emésztés folyamatát. Fogyasztása viszont csak étkezés után ajánlott. Gyomorsavra vörösbort nem túl előnyös fogyasztani,… Tovább: Milyen hatással van a gyomorsavra a vörösbor? »

Gyomorégés ellen pálinka

Gyomorégés ellen pálinka

Az emberek nagy része élete során kénytelen megtapasztalni a gyomorégéssel járó kellemetlenségeket. A gyomorégést a gyomorsavtúltengés okozza, amely ha párosul a nyelőcső végén lévő záróizom nem megfelelő működésével, a sav képes feljutni a nyelőcsőbe, és ez más betegségek kialakulásához is vezethet. A gyomorsavtúltengés ellen nagyon sokféle gyógymódot használnak. Az egyik… Tovább: Gyomorégés ellen pálinka »

Reflux okai közé sorolható az alkoholfogyasztás?

Reflux okai közé sorolható az alkoholfogyasztás?

A reflux okai legtöbb esetben az életmódunkban és táplálkozási szokásainkban keresendők. A gyorséttermekben elfogyasztott, zsírban és szénhidrátban gazdag, kalóriadús ételek nehezen emészthetők. Sokáig maradnak a gyomorban, és fokozzák a savtermelést. Ha szénsavas üdítőt is fogyasztunk, akkor még könnyebben visszaáramlik a gyomorsav a nyelőcsőbe, ami a reflux betegség kialakulásához vezet. A… Tovább: Reflux okai közé sorolható az alkoholfogyasztás? »

Reflux 2024