Cikkek a(z) Reflux és Reflux kategóriából

A reflux szó visszafolyást jelent, ami jelen esetben a megrágott, nyállal, enzimekkel és gyomorsavval kevert táplálék egy részének a visszaáramlására vonatkozik. Mivel a nyelőcső nyálkahártyája a lúgos nyálhoz szokott, a reflux során kiáramló gyomorsav (sósav) marja, és ha gyakran előfordul, fel is sebezheti azt. A nyelőcső sérülése pedig több betegségnek kiváltója lehet.

A reflux fogak tekintetében lassan károsító hatást fejt ki

A reflux fogak tekintetében lassan károsító hatást fejt ki

Sok esetben annyira súlyosak lehetnek a reflux tünetei, hogy a fogakat is károsíthatja. A reflux a fogak tekintetében veszélyes, hisz ha állandóan a gyomorsav visszakerül a nyelőcsőbe, esetleg a szájba, akkor az a fogzománcot is károsíthatja. Ez természetesen csak a legsúlyosabb estekben fordul elő, vagy olyankor, ha a refluxos beteg… Tovább: A reflux fogak tekintetében lassan károsító hatást fejt ki »

A reflux dió fogyasztása után nem súlyosbodik

A reflux dió fogyasztása után nem súlyosbodik

A dió rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik, de mivel magas a kalóriatartalma, kevesebb mennyiséget fogyasztunk belőle. A reflux dió fogyasztása után sem lehet rosszabb. Bár kissé savas csonthéjas gyümölcs, időnként nyugodtan lehet fogyasztani. Heti egy alkalommal ajánlatos az étrendbe iktatni. A dió jó tulajdonsága, hogy sütve vagy főzve sem veszít vitamin-… Tovább: A reflux dió fogyasztása után nem súlyosbodik »

A reflux ágybetét használatával enyhíthető

A reflux ágybetét használatával enyhíthető

A refluxot sok orvos civilizációs betegségnek tartja. Lényege, hogy a gyomortartalom a gyenge gyomorszáj izmoknak köszönhetően visszajut a nyelőcsőbe. A reflux ágybetét segítségével is enyhíthető. Most már egyre több szakboltban készítenek rendelésre olyan ágybetétet, ami kifejezetten a refluxban szenvedők számára ajánlott. A reflux ágybetét használatával akkor enyhíthető a legjobban, ha… Tovább: A reflux ágybetét használatával enyhíthető »

A reflux fekvés alatt kellemetlen tüneteket okozhat

A reflux fekvés alatt kellemetlen tüneteket okozhat

A túlzott savtermeléssel együtt járó reflux fekvés során okozza a legtöbb kellemetlenséget a betegeknek. Mivel vízszintes helyzetben a gyomor és a nyelőcső egy vonalba kerül, ezért nagyon könnyen vissza tud jutni a sav a nyelőcsőbe. Ezért lényeges, hogy a refluxban szenvedő betegek megtalálják a megfelelő testhelyzetet az alváshoz. A reflux… Tovább: A reflux fekvés alatt kellemetlen tüneteket okozhat »

A reflux csökkentése

A reflux csökkentése

A reflux egy olyan betegség, amelyet a gyomorsav a nyelőcsőbe való visszakerülése okozza, és akár nyelőcső irritációt vagy a nyelőcső falának a felmarását is okozhatja. Különböző helyzetekben, alkalmanként jelentkezhet, akár evés után vagy lefekvéskor.  A reflux csökkenése könnyedén elérhető egy pici odafigyeléssel. A reflux csökkenése úgy is megoldható, ha a… Tovább: A reflux csökkentése »

A reflux diéta során enyhül

A reflux diéta során enyhül

A gyomorégés intő jel lehet, amivel érdemes szakorvoshoz fordulni, mivel a reflux egyik leggyakoribb tüneteként ismert. Ajánlott minél hamarabb intézkedni, mivel ha már előrehaladott a betegség, akkor csak műtéti úton szabadulhatunk meg tőle. Ha még a betegség a kezdeti stádiumnál tart, akkor jól kezelhető, bár teljesen nem gyógyítható. Kezelése hosszadalmas… Tovább: A reflux diéta során enyhül »

Reflux – ágykeret rendelése

Reflux – ágykeret rendelése

A reflux betegek részére jelenleg a piac nem igazán kínál megoldást annak érdekében, hogy az éjszakáik könnyebbek legyenek. A reflux ágykeret olyan segítség lehetne a betegek számára, ami azon kívül, hogy az éjszakai kellemetlen tüneteket enyhítené, a betegség egészében segítség, mentőöv lehetne. A reflux ágykeret lényege az lenne, hogy állítható… Tovább: Reflux – ágykeret rendelése »

Hogyan reagál a reflux fokhagyma fogyasztására?

Hogyan reagál a reflux fokhagyma fogyasztására?

A reflux, a savvisszafolyással járó kellemetlen betegség sok esetben annyira megnehezíti a mindennapokat, hogy a beteg nem képes ellátni napi feladatait. Azonban a megfelelő gyógyszerekkel és étrenddel sokat javíthat az állapotán. A reflux fokhagyma esetében nagyon változóan reagál. Van, akinél jótékony hatást fejt ki, míg másoknál csak növeli a savtermelést…. Tovább: Hogyan reagál a reflux fokhagyma fogyasztására? »

A reflux diagnosztizálása

A reflux diagnosztizálása

Manapság ritkán az az ember, aki legalább olykor-olykor nem panaszkodik gyomorégésre. Egészséges embereknél is gyakran fordul elő, majd ahogy jött, úgy el is múlik. Vannak viszont olyan helyzetek, amikor a gyomorégéshez még más panaszok is társulnak, mint például hányinger, mellkasi fájdalom, csuklás, böfögés, makacs köhögés, légzészavar vagy akár fogászati problémák…. Tovább: A reflux diagnosztizálása »

Reflux ellen tea

Reflux ellen tea

A reflux legjobb ellenszerei a betegség ellen kifejlesztett gyógyszerek, de vannak olyan gyógyteák is, melyek nagyon sokat segíthetnek. A reflux ellen tea is fogyasztható, de fontos azt tudni, hogy nem iható akármilyen belőlük. A fekete tea egyáltalán nem fogyasztható, hisz az csak növeli a sav mennyiségét. Az a legjobb, ha… Tovább: Reflux ellen tea »

Oldal 1 - 1612345...10...Utolsó »
Reflux 2024