Hírek sav és Reflux témában

A gyomorégés akupresszúra alkalmazásával kezelhető

A gyomorégés akupresszúra alkalmazásával kezelhető

Szinte már népbetegségnek számít a gyomorégés illetve a reflux betegség. Míg a gyomorégés lehet csak időnkénti, addig a reflux már állandósult betegség. A gyomorégés akupresszúra segítségével kiválóan kezelhető, de fontos megjegyeznünk, hogy a legjobb hatás érdekében ajánlott szakképzett embert választani a kezelés elvégzésére. A gyomorégés akupresszúra alkalmazásával kezelhető, sőt sok… Tovább: A gyomorégés akupresszúra alkalmazásával kezelhető »

A reflux fogak tekintetében lassan károsító hatást fejt ki

A reflux fogak tekintetében lassan károsító hatást fejt ki

Sok esetben annyira súlyosak lehetnek a reflux tünetei, hogy a fogakat is károsíthatja. A reflux a fogak tekintetében veszélyes, hisz ha állandóan a gyomorsav visszakerül a nyelőcsőbe, esetleg a szájba, akkor az a fogzománcot is károsíthatja. Ez természetesen csak a legsúlyosabb estekben fordul elő, vagy olyankor, ha a refluxos beteg… Tovább: A reflux fogak tekintetében lassan károsító hatást fejt ki »

Reflux – émelygés tünettel

Reflux – émelygés tünettel

A reflux betegség nagyon gyakori nemcsak gyermek-, de felnőttkorban is. A reflux leggyakoribb tünete a savas gyomortartalom visszakerülése a nyelőcsőbe, de gyakori tünet a reflux émelygés, illetve nyáladzás is. A reflux émelygés elsősorban a gyomorban keletkezett túl sok sav hatására alakul ki. Ilyenkor a legjobb, ha nyugtató kamilla vagy fehér… Tovább: Reflux – émelygés tünettel »

Hogyan reagál a reflux ásványvíz fogyasztása után?

Hogyan reagál a reflux ásványvíz fogyasztása után?

Reflux betegség fennállása esetén nem mindegy, hogy milyen vizet fogyaszt a beteg. A reflux ásványvíz fogyasztáskor akkor válhat tünetmentessé, ha a megfelelő összetételű vizet isszuk. Fontos, hogy kizárólag szénsavmentes ásványvizet és/vagy forrásvizet fogyasszunk. Tudnunk kell, hogy szinte minden víz más összetételű, ezért nagy segítség lehet az olyan forrásvíz, amelyről tudjuk,… Tovább: Hogyan reagál a reflux ásványvíz fogyasztása után? »

Reflux ellen Salvus víz

Reflux ellen Salvus víz

Sok refluxban szenvedő páciens problémája, hogy idővel az erős gyógyszerek sem hatnak. Reflux ellen a Salvus víz fogyasztása is lehet megoldás. Sok fogyasztó panaszkodik a nagyon kellemetlen ízéről, de ilyenkor érdemes arra gondolni, hogy mennyire hatásos a sav mérséklésére. A vízről tudni kell, hogy nem a visszafolyást gátolja, hanem a… Tovább: Reflux ellen Salvus víz »

A gyomorsav összetétele és szerepe

A gyomorsav összetétele és szerepe

A gyomorsav kémiai összetételét tekintve a következő anyagokból tevődik össze: sósav, melyet a corpus és fundus fedősejtjei termelnek; nyák vagy mucin, ami a corpus és antrum melléksejtjeinek a terméke; enzimek, melyeket a fősejtek termelnek; intrinsic faktor, amely a fedősejtek terméke; továbbá a lenyelt nyál és a visszafolyó duodenumnedv. A gyomorsav… Tovább: A gyomorsav összetétele és szerepe »

Reflux 2024