Hírek diéta és Reflux témában

Gyomorégés, fáradtság, rossz közérzet

Gyomorégés, fáradtság, rossz közérzet

A gyomor túlzott savtermelése nagyon kellemetlen és fájdalmas tud lenni, ezen felül pedig a gyomorégést fáradtság is szokta kísérni, mely annak tudható be, hogy a szervezet nagy mennyiségű energiát elpazarol arra, hogy az emésztési folyamatokat helyreállítsa, ennek persze egyenes következménye az, hogy ezt az energiát elveszi tőlünk, és mi fáradtságot,… Tovább: Gyomorégés, fáradtság, rossz közérzet »

Diéta gyomorégés esetén

Diéta gyomorégés esetén

Gyomorégéssel sajnos rengetegen küzdenek az egészségtelen táplálkozás és mozgásszegény életforma miatt. A diéta gyomorégés esetén az egyik leghasznosabb gyógyír. Ilyenkor törekedjünk arra, hogy olyan élelmiszereket fogyasszunk, amelyek felszívják, és nem termelik a fölösleges savakat. Nem érdemes ilyen esetekben gyógyszerekhez folyamodni, mert ezek csak rövid távon orvosolják a bajt, hosszú távon… Tovább: Diéta gyomorégés esetén »

A reflux diéta során enyhül

A reflux diéta során enyhül

A gyomorégés intő jel lehet, amivel érdemes szakorvoshoz fordulni, mivel a reflux egyik leggyakoribb tüneteként ismert. Ajánlott minél hamarabb intézkedni, mivel ha már előrehaladott a betegség, akkor csak műtéti úton szabadulhatunk meg tőle. Ha még a betegség a kezdeti stádiumnál tart, akkor jól kezelhető, bár teljesen nem gyógyítható. Kezelése hosszadalmas… Tovább: A reflux diéta során enyhül »

Reflux édesség fogyasztása után is jelentkezhet

Reflux édesség fogyasztása után is jelentkezhet

A reflux a túlsavasodott szervezet egy jellemző betegsége, amikor savas anyagok és enzimek áramlanak vissza a nyelőcsőbe. Gyakran hányingerrel, émelygéssel és rossz közérzettel is jár. A reflux általában az elhízott embereknél jelentkezik (de nemcsak), illetve azoknál, akik helytelenül táplálkoznak vagy stresszes életet élnek. A reflux édesség, túl zsíros ételek és… Tovább: Reflux édesség fogyasztása után is jelentkezhet »

Reflux és hasmenés

Reflux és hasmenés

A reflux egy nagyon kellemetlen betegség, mely a felnőtt lakosság jelentős részét érinti. Javarészt elhízott emberek esetében jelentkezik, vagy olyankor, amikor túl sok károsító tényezővel és egészségtelen táplálékkal terheljük túl szervezetünket. A reflux és hasmenés együtt is járhat, egy időben jelentkezhet mindkettő. A túlzott mennyiségű gyomorsav ugyanis az emésztést is… Tovább: Reflux és hasmenés »

Reflux candida

Reflux candida

A reflux csecsemőkorú kisbabáknál gyakran szokott jelentkezni. Általában 2 és 4 hónapos korukban a legintenzívebb, és normál esetben 7, 8 hónapos korukra már ki is növik ezt a jelenséget. A bukás egy teljesen normális élettani jelenség csecsemőkorban, és azért szokott megjelenni, mert a kisbabák emésztőrendszere még nincs rendesen kifejlődve, ezért… Tovább: Reflux candida »

Tippek gyomorsav ellen

Tippek gyomorsav ellen

Túlzott gyomorsavtermelést mindannyian tapasztalhatunk életünk folyamán. Hasznos tippek közé tartozik gyomorsav ellen a lúgos gyümölcsök és zöldségek fogyasztása, emellett pedig jótékony hatással van a sok folyadékbevitel is, mivel a víz feloldja a gyomorsavat. Sokat tehetünk gyomorsav túltermelés ellen, ha diétázunk, kerülvén a szénhidrátokat, a cukrot, a savas ételeket és fűszereket…. Tovább: Tippek gyomorsav ellen »

Epés reflux kezelése

Epés reflux kezelése

Az epés reflux kezelése nagyon nehéz feladat. Amennyiben a reflux epés megbetegedéssel párosul, az nagyon sok gondot okozhat. Ha begyullad az epehólyag, s ezt időben észrevesszük, eltávolítódik laparoszkóppal, viszont ha nem, akkor várni kell, amíg a gyulladás csökken (kb. egy hónapot), ami közben nagyon sok, erős görccsel társul. A reflux… Tovább: Epés reflux kezelése »

Epés refluxra gyógyszer

Epés refluxra gyógyszer

Az epés refluxra gyógyszert választani nem könnyű, mert nehéz olyan készítményt találni, amelynek hatékonyságát bizonyítékkal alá tudnák támasztani. Ilyenkor a legalkalmasabb megoldás a műtét lenne, viszont ez is meggondolandó. Ha refluxot diagnosztizálnak, kötelező a diéta, érdemes a gyógyszeres kezelés, viszont ha epeproblémákkal is társul, az még több problémát jelent. Epés… Tovább: Epés refluxra gyógyszer »

Sok gyomorsav terhesség alatt

Sok gyomorsav terhesség alatt

A sok gyomorsav terhesség alatt természetes jelenség ugyan, de kellemetlen. Terhesség folyamán a női hormonháztartásban nagyon sok változás megy végbe, többek közt megnő a progeszteron szint, ami szintén felelőssé tehető a túlzott gyomorsavtermelés miatt. Ha sok a gyomorsav terhesség alatt, sajnos nem járhatunk el ugyanúgy, mint természetes esetekben, nem alkalmazhatunk… Tovább: Sok gyomorsav terhesség alatt »

Oldal 1 - 3123
Reflux 2024