Cikkek a(z) Terhesség és Reflux kategóriából

Várandós állapotban az egyre nagyobb helyet elfoglaló méh megváltoztatja a gyomor elhelyezkedését, az vízszintes helyzetbe kerül. Felnyomódik a rekeszizom, és a gyomorsav terhesség végéig rendszeresen kiáramlik a nyelőcsőbe. Ez égő, szúró, kellemetlen érzéssel jár. Megfelelő táplálkozással, többször de kevesebb mennyiségű élelmiszer elfogyasztásával, valamint savlekötők alkalmazásával valamelyest kordában tartható a gyomorsav terhesség alatt is.

Sok gyomorsav terhesség alatt

Sok gyomorsav terhesség alatt

A sok gyomorsav terhesség alatt természetes jelenség ugyan, de kellemetlen. Terhesség folyamán a női hormonháztartásban nagyon sok változás megy végbe, többek közt megnő a progeszteron szint, ami szintén felelőssé tehető a túlzott gyomorsavtermelés miatt. Ha sok a gyomorsav terhesség alatt, sajnos nem járhatunk el ugyanúgy, mint természetes esetekben, nem alkalmazhatunk… Tovább: Sok gyomorsav terhesség alatt »

Homeopátia gyomorsavra terhesség idején

Homeopátia gyomorsavra terhesség idején

A homeopátiás szerek napjainkban nagyon népszerűvé váltak. A homeopátia gyomorsavra terhesség idején többek között azért ajánlott, mivel ezek csakis természetes anyagokat tartalmazó szerek, melyek nem károsak a magzat számára, és vannak esetek, amikor hatékonynak bizonyultak. A homeopátiás szerekhez minden kismama olcsón hozzáférhet, de mielőtt alkalmaznák, forduljanak homeopátiás orvoshoz, mert ezeknek… Tovább: Homeopátia gyomorsavra terhesség idején »

Lehet a gyomorsav a terhesség jele?

Lehet a gyomorsav a terhesség jele?

A terhességnek számos ismert és kevésbé ismert jele van. A menstruáció kimaradása, a reggeli rosszullétek és a mellek feszülése a terhesség legnyilvánvalóbb jelei. Azonban a várandósságnak számos kevésbé ismert jelei és velejárói is vannak. Egyik ilyen tünet lehet többek között a túlzott gyomorsav termelődése. A gyomorsav terhesség jeleként nem a… Tovább: Lehet a gyomorsav a terhesség jele? »

A gyomorsav terhesség tünete is lehet

A gyomorsav terhesség tünete is lehet

A gyomorsav a terhesség tüneteként is jelentkezhet. Az állapotos nők szervezetében nagyon sok minden megváltozik, többek közt a hormonháztartásban is változások következnek be: megnő a progeszteron termelés, ami negatív hatással lehet bizonyos szempontokból az emésztésre. A progeszteron ingerli a nyelőcső végén lévő záróizmot, és gyulladásokat is okozhat, így amikor sav… Tovább: A gyomorsav terhesség tünete is lehet »

Gyomorsav terhesség végén

Gyomorsav terhesség végén

Az áldott állapot egyik gyakori kellemetlen velejárója – a sok más kellemetlenség mellett – a gyomorsav túltermelődése, amely gyomorégést okoz. A gyomorsav az emésztésben nélkülözhetetlen, viszont annak túltermelődése problémát okoz. A gyomorsav terhesség végén egyre gyakrabban okoz kellemetlenséget, ugyanis ekkorra már a gyomor és a nyelőcső közti izom meglazult, és… Tovább: Gyomorsav terhesség végén »

Gyomorsav terhesség idején

Gyomorsav terhesség idején

A gyomorsav terhesség alatt az egyik leggyakrabban előforduló problémát, a gyomorégést okozza. Nagyon sok várandós nő ekkor szembesül először e kellemetlen érzéssel. A fokozatosan növekvő méh egyre feljebb nyomja a rekeszizmot és gyomrot, mely során emésztési panaszok, hányinger, savas böfögés, gyomorégés jelentkezik. Egy másik ok, amiért a gyomorsav terhesség során… Tovább: Gyomorsav terhesség idején »

A gyomorsav terhesség alatt

A gyomorsav terhesség alatt

Gyomorsav terhesség alatt nagyon gyakran előfordul, sok nőnél életének ebben a szakaszában jelentkezik először. Ennek fő okai a fizikai és hormonális változások, amin egy kismama keresztülmegy. Leggyakrabban a terhesség első három hónapjában jelenik meg, és az idő előrehaladásával, a magzat növekedésével általában romlik ez az állapot, s egyre kellemetlenebbé válik… Tovább: A gyomorsav terhesség alatt »

Elindult a reflux információs portál!

Elindult a reflux információs portál!

Elindult a reflux információs portál, a reflux.hu! Gyomorégés, reflux, gyomorsav problémák? Itt minden megtalálható. Tippek, diéta, ételek és még sok más.

Reflux 2024