Cikkek a(z) Okai és Reflux kategóriából

A reflux okai a következők lehetnek: szervi elváltozások, úgy mint a rekeszizomsérv vagy a nyelőcső záróizmának működési zavara. Mindezek mellett a reflux okai lehetnek az életmódbeli és táplálkozási rendszertelenség, valamint a zsíros és fűszeres ételek fogyasztása is. A túlzásba vitt étkezés és alkoholfogyasztás, a dohányzás és a stresszes életmód szintén a kiváltó okok közé sorolhatók.

Az epés reflux okai

Az epés reflux okai

Az epés reflux kialakulásának okai közé tartozik a nem megfelelő étkezés. Az epe a zsírok lebontásában, megemésztésében játszik fontos szerepet. Az epében sók találhatók, amelyek segítenek a zsírok lebontásában, azonban ha egyoldalúan étkezünk, és étrendünk nagyrészt zsírokból, cukorból és szénhidrátból áll, azon kívül, hogy az epe nem tud megbirkózni ezekkel,… Tovább: Az epés reflux okai »

A reflux lelki okai

A reflux lelki okai

Ha a gyomor túl sok savat termel, akkor olyan kellemetlen tünetekkel kell szembenéznünk, mint a gyomorégés. Ilyenkor étrendcserére van szükség, s még számos áldozatot meg kell hoznunk a gyakran előforduló túlzott gyomorsav termelésének szabályozásáért, melyek negatívan hatnak ki lelkiállapotunkra is. A már kialakult betegség, a reflux lelki okokra is visszavezethető…. Tovább: A reflux lelki okai »

A gyermekkori reflux okai

A gyermekkori reflux okai

Reflux betegség gyakran jelentkezik gyermekkorban is. A gyermekkori reflux oka a nyelőcső végén lévő záróizom hibás működése. Ez az izom felelős azért, hogy a gyomortartalom ne jusson vissza a nyelőcsőbe, legrosszabb esetben a szájüregbe. A túlzott gyomorsavtermelés gyermekkorban nem normális jelenség, azonban ha mégis gyakran előfordul, és reflux betegség alakul… Tovább: A gyermekkori reflux okai »

Kialakulhat reflux idegi alapon is

Kialakulhat reflux idegi alapon is

Emberek milliói élnek abban a tévhitben, hogy a reflux kizárólag a rendszertelen és egészségtelen táplálkozás következtében alakulhat ki, mit sem tudva arról, hogy a reflux idegi alapon is megjelenhet. A stressz olyan kisebb pánikrohamokat idézhet elő szervezetünkben, melynek hatására idegrendszerünk számos testi funkciót indít be. A stressz hatására a pulzus… Tovább: Kialakulhat reflux idegi alapon is »

Reflux okai közé sorolható az alkoholfogyasztás?

Reflux okai közé sorolható az alkoholfogyasztás?

A reflux okai legtöbb esetben az életmódunkban és táplálkozási szokásainkban keresendők. A gyorséttermekben elfogyasztott, zsírban és szénhidrátban gazdag, kalóriadús ételek nehezen emészthetők. Sokáig maradnak a gyomorban, és fokozzák a savtermelést. Ha szénsavas üdítőt is fogyasztunk, akkor még könnyebben visszaáramlik a gyomorsav a nyelőcsőbe, ami a reflux betegség kialakulásához vezet. A… Tovább: Reflux okai közé sorolható az alkoholfogyasztás? »

A reflux okai és a helytelen táplálkozás

A reflux okai és a helytelen táplálkozás

Napjainkban sokan szenvednek reflux betegségben, a 40 év fölöttiek körében egyre inkább növekszik a megbetegedések száma. Egyik tünete a savas gyomortartalom nyelőcsőbe való visszaáramlása miatti égető, maró érzés a nyelőcsőben. A reflux okai sokfélék lehetnek az elhízástól kezdve a dohányzáson, az alkoholfogyasztáson, a túlzott kávé- és teafogyasztáson keresztül a helytelen… Tovább: A reflux okai és a helytelen táplálkozás »

Elindult a reflux információs portál!

Elindult a reflux információs portál!

Elindult a reflux információs portál, a reflux.hu! Gyomorégés, reflux, gyomorsav problémák? Itt minden megtalálható. Tippek, diéta, ételek és még sok más.

Reflux 2024