Hírek éjszaka és Reflux témában

A reflux ágybetét használatával enyhíthető

A reflux ágybetét használatával enyhíthető

A refluxot sok orvos civilizációs betegségnek tartja. Lényege, hogy a gyomortartalom a gyenge gyomorszáj izmoknak köszönhetően visszajut a nyelőcsőbe. A reflux ágybetét segítségével is enyhíthető. Most már egyre több szakboltban készítenek rendelésre olyan ágybetétet, ami kifejezetten a refluxban szenvedők számára ajánlott. A reflux ágybetét használatával akkor enyhíthető a legjobban, ha… Tovább: A reflux ágybetét használatával enyhíthető »

Reflux – ágykeret rendelése

Reflux – ágykeret rendelése

A reflux betegek részére jelenleg a piac nem igazán kínál megoldást annak érdekében, hogy az éjszakáik könnyebbek legyenek. A reflux ágykeret olyan segítség lehetne a betegek számára, ami azon kívül, hogy az éjszakai kellemetlen tüneteket enyhítené, a betegség egészében segítség, mentőöv lehetne. A reflux ágykeret lényege az lenne, hogy állítható… Tovább: Reflux – ágykeret rendelése »

A reflux álmatlansággal is társulhat

A reflux álmatlansággal is társulhat

A reflux korunk egyik olyan népbetegsége, ami sokkal több embert érint, mint amennyien orvoshoz fordulnak. A legtöbb ember otthon próbál meg megoldást találni rá. Ez veszélyes, hisz együtt járhat a reflux álmatlansággal is. Ez annak köszönhető, hogy éjszaka a tünetek sokkal jobban felerősödhetnek, hisz vízszintes helyzetben sokkal könnyebben folyik vissza… Tovább: A reflux álmatlansággal is társulhat »

A reflux alvás közben erősödik

A reflux alvás közben erősödik

A gyomorsav visszafolyása a nyelőcsőbe a refluxos betegek éjszakáját is megkeserítheti. Bár a reflux alvás közben – a nem megfelelő testtartás miatt – felerősödik, van néhány alapszabály, amit ha betart a beteg, enyhülhetnek a panaszok. Nagyon fontos, hogy lefekvés előtt két órával már ne fogyasszon semmiféle táplálékot a beteg, csak… Tovább: A reflux alvás közben erősödik »

Reflux ágy megemelése

Reflux ágy megemelése

Az egészségtelen életmódnak köszönhetően egye többen küszködnek reflux betegséggel. Számukra az éjszakák a legelviselhetetlenebbek, mivel fekvés közben nagyon könnyen visszaáramlik a gyomortartalom. A reflux az ágy megemelése révén éjszaka enyhíthető. Fontos azt megjegyezni, hogy nem kell magasra emelni az ágyat, csupán pár centi szükséges, hogy a beteg éjszaka jobban érezze… Tovább: Reflux ágy megemelése »

Reflux – ágy beszerzése a tünetek enyhítése céljából

Reflux – ágy beszerzése a tünetek enyhítése céljából

A legtöbb refluxban szenvedő beteg tapasztalta, hogy alvás közben erősödnek a tünetek. Ezért nagyon fontos a refluxbetegeknek a megfelelő ágy. Annak minősége és magassága is fontos szerepet játszik abban, hogy éjszaka is nyugodt legyen az alvás. Lényeges, hogy a fejrésznél meg legyen egy kicsit emelve. Nem kell nagy emelésre gondolni,… Tovább: Reflux – ágy beszerzése a tünetek enyhítése céljából »

Reflux 2024