Hírek emésztés és Reflux témában

A reflux diéta során enyhül

A reflux diéta során enyhül

A gyomorégés intő jel lehet, amivel érdemes szakorvoshoz fordulni, mivel a reflux egyik leggyakoribb tüneteként ismert. Ajánlott minél hamarabb intézkedni, mivel ha már előrehaladott a betegség, akkor csak műtéti úton szabadulhatunk meg tőle. Ha még a betegség a kezdeti stádiumnál tart, akkor jól kezelhető, bár teljesen nem gyógyítható. Kezelése hosszadalmas… Tovább: A reflux diéta során enyhül »

Reflux diéta sok gyomorsavra

Reflux diéta sok gyomorsavra

A reflux betegség a gyomortartalom nyelőcsőbe való visszaáramlását jelenti, mely égő, csípő érzéssel jár. A sokáig fennálló refluxos panasz szövődményekkel is járhat, ezért tanácsos minél előbb kezelni. A reflux jelensége időnkét egészséges embereknél is előfordulhat, kórossá akkor válik, ha a panaszok heti rendszerességgel fennállnak. A betegség tünetei a túlzott gyomorsav… Tovább: Reflux diéta sok gyomorsavra »

Az epés reflux okai

Az epés reflux okai

Az epés reflux kialakulásának okai közé tartozik a nem megfelelő étkezés. Az epe a zsírok lebontásában, megemésztésében játszik fontos szerepet. Az epében sók találhatók, amelyek segítenek a zsírok lebontásában, azonban ha egyoldalúan étkezünk, és étrendünk nagyrészt zsírokból, cukorból és szénhidrátból áll, azon kívül, hogy az epe nem tud megbirkózni ezekkel,… Tovább: Az epés reflux okai »

Diéta gyomorsav túltengés esetén

Diéta gyomorsav túltengés esetén

Azok az emberek, akik gyomorsav túltengéssel küzdenek, kénytelenek diétázni. Az emésztési problémák előfordulásáért a nem megfelelő étrend, a kevés mozgás és a stressz tehet. A diétának gyomorsav túltengés esetén olyan élelmiszereket kell tartalmaznia, amelyek nem savtermelő tulajdonságúak, és lehetőleg csökkentik is a gyomorsavtermelést. A reggeli diétának gyomorsav túltengés esetén tartalmaznia… Tovább: Diéta gyomorsav túltengés esetén »

Gyomorsav semlegesítő ételek

Gyomorsav semlegesítő ételek

Gyomorsav túltengés esetén a nyugodt és kiegyensúlyozott életen, a sok testmozgáson és a jó levegőn kívül gyomorsav semlegesítő ételek fogyasztására van szükség. Fogyasszunk minden nap zöldséget és gyümölcsöt, viszont ha ennél nagyobb figyelmet fordítunk magunkra, bizonyos ételeket meg kell vonnunk szervezetünktől, míg másokból többet kell fogyasztanunk. Kerülendők a zsíros, fűszeres,… Tovább: Gyomorsav semlegesítő ételek »

Gyomorsav növelő ételek

Gyomorsav növelő ételek

Köztudott tény, hogy egyes ételek növelik a gyomorsav termelődését, míg mások csökkentik azt. A gyomorsav növelő ételek közül a sült, pácolt vagy fűszerezett húsok azok az élelmiszerek, melyek leginkább serkentik a gyomorsav elválasztást. Ezek mellett a citrom, a paradicsom és a gyümölcslevek, valamint a kefír, a joghurt és az aludttej… Tovább: Gyomorsav növelő ételek »

Gyomorsav közömbösítő ételek

Gyomorsav közömbösítő ételek

Ha gyomorsavról beszélünk, egy aranyszabályt kell szem előtt tartanunk, mégpedig azt, hogy egyes ételek növelik a gyomorsav termelést, míg mások csökkentik azt. Alacsony gyomorsavszint esetén gyomorsav növelő ételeket kell fogyasztanunk, míg gyomorsav túltengéskor gyomorsav közömbösítő ételeket. Fontos a gyomorsav stabil szinten tartása, ugyanis ha nincs elegendő gyomorsav, nem megy végbe… Tovább: Gyomorsav közömbösítő ételek »

A gyomorsav szerepe az emésztésben

A gyomorsav szerepe az emésztésben

A gyomorsav az emésztés során nélkülözhetetlen. A fehérjék lebontása a gyomorban kezdődik, ami az ott termelődött sav (sósav) nélkül nehezen valósulna meg. Az időskori emésztőszervi rendellenességek némelyike éppen a savtermelés csökkenésére vezethető vissza. A szakértők szerint a kor előrehaladtával egyre kevesebb sav termelődik, 60 éves korra mintegy 50%-ra esik vissza…. Tovább: A gyomorsav szerepe az emésztésben »

Reflux 2024