Hírek epés reflux és Reflux témában

Epés reflux kezelése

Epés reflux kezelése

Az epés reflux kezelése nagyon nehéz feladat. Amennyiben a reflux epés megbetegedéssel párosul, az nagyon sok gondot okozhat. Ha begyullad az epehólyag, s ezt időben észrevesszük, eltávolítódik laparoszkóppal, viszont ha nem, akkor várni kell, amíg a gyulladás csökken (kb. egy hónapot), ami közben nagyon sok, erős görccsel társul. A reflux… Tovább: Epés reflux kezelése »

Epés refluxra gyógyszer

Epés refluxra gyógyszer

Az epés refluxra gyógyszert választani nem könnyű, mert nehéz olyan készítményt találni, amelynek hatékonyságát bizonyítékkal alá tudnák támasztani. Ilyenkor a legalkalmasabb megoldás a műtét lenne, viszont ez is meggondolandó. Ha refluxot diagnosztizálnak, kötelező a diéta, érdemes a gyógyszeres kezelés, viszont ha epeproblémákkal is társul, az még több problémát jelent. Epés… Tovább: Epés refluxra gyógyszer »

Az epés reflux

Az epés reflux

Az epés reflux folyamatosan kellemetlen tünetekkel járó betegség. Amennyiben a hibásan működő nyelőcső végén lévő záróizom epeproblémákkal is párosul, az megkeseríti a beteg mindennapjait. Hosszú távon a legtöbbet azzal tehetünk, ha változtatunk az étrendünkön. A finomított szénhidrátok amellett, hogy lassítják a gyomorsav okozta gyulladásoknak a gyógyulását – főképp a kelesztett… Tovább: Az epés reflux »

Az epés reflux okai

Az epés reflux okai

Az epés reflux kialakulásának okai közé tartozik a nem megfelelő étkezés. Az epe a zsírok lebontásában, megemésztésében játszik fontos szerepet. Az epében sók találhatók, amelyek segítenek a zsírok lebontásában, azonban ha egyoldalúan étkezünk, és étrendünk nagyrészt zsírokból, cukorból és szénhidrátból áll, azon kívül, hogy az epe nem tud megbirkózni ezekkel,… Tovább: Az epés reflux okai »

Az epés reflux okai

Az epés reflux okai

Az epe normális esetben az epehólyagokban tárolódik, legfőbb feladata a zsírok emésztése. Ha túl magas zsírtartalmú ételeket fogyasztunk, az epehólyag kiürül a vékonybélbe, ami csak két irányba távozhat, le- vagy felfele. Probléma akkor adódik, amikor ez párosul a nyelőcső végén lévő záróizom hibás működésével, és az epe a gyomorsavval együtt… Tovább: Az epés reflux okai »

Epés reflux

Epés reflux

Az epés reflux egy emésztőrendszeri megbetegedés, amely több kellemetlen tünettel jár. Többek közt a beteg nem csak a gyomorsav-visszafolyást észlelheti, hanem ezt kíséri egy keserű íz a szájban, folyamatos hányinger, égő érzés a mellkasban. A tüneteket az epe feljutása okozza a nyelőcsövön át egészen a garatig. Epés reflux esetén a… Tovább: Epés reflux »

Reflux 2024