Hírek gyógyszer és Reflux témában

Gyomorégés a terhesség elején

Gyomorégés a terhesség elején

Azok a nők, akik már szültek, tisztában vannak vele, hogy a terhesség elején előfordulhat gyomorégés vagy hányinger. Ilyen esetben nem túl sok tennivaló van, hisz a legtöbb esetben szinte minden gyógyszer hatástalan. A gyomorégés a terhesség elejénnem veszélyes, semmi következménnyel nem jár, azonban nagyon kellemetlenné teheti a mindennapokat. A gyomorégés… Tovább: Gyomorégés a terhesség elején »

A reflux csecsemő gyógyszer ritkán szükséges

A reflux csecsemő gyógyszer ritkán szükséges

A reflux jelensége a legtöbb kisbabánál jelentkezik csecsemőkorban az emésztőrendszer fejletlensége miatt. A legtöbb kisbaba ezt kinövi körülbelül 6-7 hónapos vagy 1 éves korára. Mivel egy teljesen normális jelenségről van szó, a reflux csecsemő gyógyszer a legtöbb esetben teljes mértékben fölösleges. A reflux csecsemő gyógyszer csak azokban az esetekben szokott… Tovább: A reflux csecsemő gyógyszer ritkán szükséges »

A reflux aloe vera fogyasztásával tünetmentesíthető

A reflux aloe vera fogyasztásával tünetmentesíthető

A hajszolt életmódnak, valamint az egészségtelen ételeknek köszönhetően egyre több ember szenved reflux betegségben. A reflux betegségről köztudott, hogy savas, maró érzéssel jelentkezik, melynek oka, hogy a gyomortartalom visszajut a nyelőcsőbe. Ilyen esetekben természetesen a savlekötők ideig-óráig javulást hozhatnak, de hosszú távon nem ez a megoldást. A reflux aloe vera… Tovább: A reflux aloe vera fogyasztásával tünetmentesíthető »

Epés refluxra gyógyszer

Epés refluxra gyógyszer

Az epés refluxra gyógyszert választani nem könnyű, mert nehéz olyan készítményt találni, amelynek hatékonyságát bizonyítékkal alá tudnák támasztani. Ilyenkor a legalkalmasabb megoldás a műtét lenne, viszont ez is meggondolandó. Ha refluxot diagnosztizálnak, kötelező a diéta, érdemes a gyógyszeres kezelés, viszont ha epeproblémákkal is társul, az még több problémát jelent. Epés… Tovább: Epés refluxra gyógyszer »

Milyen esetekben szedhető gyomorsav ellen gyógyszer?

Milyen esetekben szedhető gyomorsav ellen gyógyszer?

A gyomorsav elleni gyógyszerek nagyban csökkentik a gyomorsavtermelést. A hatóanyagok közömbösítik a savat, így csökken a gyomorégés, a felböfögés és más ezzel kapcsolatos emésztési problémák. Fontos, hogy ezeket a gyógyszereket orvos írja fel, mivel tartalmazhatnak olyan anyagokat, amelyek allergiát válthatnak ki. Ez különösen a terhes nők számára fontos. A gyógyszerek… Tovább: Milyen esetekben szedhető gyomorsav ellen gyógyszer? »

Rennie rágótabletta gyomorégésre

Rennie rágótabletta gyomorégésre

Nagyon sok ember életében előfordult már, hogy gyomorégése és savtúltengése volt. Ilyenkor mindenki megoldások után néz, és próbálja enyhíteni a fájdalmakat. Keresgélés közben sokan rátalálnak a Rennie tablettára. A Rennie rágótabletta a gyomorégésre ajánlott tabletták közül mára az egyik legnépszerűbb gyógyszer, a tévéreklámokban is számtalanszor megjelenik. A Rennie rágótabletta kifejezetten… Tovább: Rennie rágótabletta gyomorégésre »

Refluxra tabletta minden gyógyszertárban kapható

Refluxra tabletta minden gyógyszertárban kapható

A reflux betegség fő oka, hogy a nyelőcső és gyomor közötti záróizom működési zavara következtében a gyomortartalom a nyelőcsőbe jut. Ennek a működési zavarnak a pontos okát még nem ismerjük, ám tudjuk, hogy számtalan dolog kiválthatja. Számos gyógymód ismeretes a betegség kezelésére, többek között refluxra tabletta is található minden patikában…. Tovább: Refluxra tabletta minden gyógyszertárban kapható »

Gyomorégésre tabletta

Gyomorégésre tabletta

Gyakran tapasztaljuk, hogy minél ízletesebb az étel, annál kínzóbbak a következmények. Hogy miért van ez így? Azért, mert a sav elrontja a kellemes utóízt. Sok ember ismeri ezeket a tüneteket, és tudja, hogy a gyötrő érzés a mellkasba a tegnapi ízletes vacsora miatt lehet. Néhány gyomorégésre ajánlott tabletta képes visszaállítani… Tovább: Gyomorégésre tabletta »

Miért ajánlott a reflux elleni gyógyszer?

Miért ajánlott a reflux elleni gyógyszer?

Az álarcos fojtogatóként is ismert betegség csaknem minden második embert érint világszerte. Annak ellenére, hogy széles körben elterjedt betegségről beszélünk, csak nagyon kevés esetben alkalmazható olyan gyógymód, mely képes a betegség végleges megszüntetésére. A reflux lényege, hogy a gyomorsav bizonyos része feljut a nyelőcsőbe, károsítva ezáltal a gége valamint a… Tovább: Miért ajánlott a reflux elleni gyógyszer? »

Reflux 2024