Hírek gyomorsavtermelés és Reflux témában

Reflux diéta receptek

Reflux diéta receptek

A reflux diéta azoknak az élelmiszereknek a kerülésén alapszik, amelyek irritálják a nyelőcső végén lévő záróizmot, és amelyek fokozzák a gyomorsavtermelést. A záróizmot többek közt a koffein, az alkohol, a szénsav, a savasító gyümölcsök és zöldségek, erős fűszerek és a dohányzás irritálhatja, károsíthatja. Ezeknek az élelmiszereknek és italoknak a hatására… Tovább: Reflux diéta receptek »

Milyen esetekben szedhető gyomorsav ellen gyógyszer?

Milyen esetekben szedhető gyomorsav ellen gyógyszer?

A gyomorsav elleni gyógyszerek nagyban csökkentik a gyomorsavtermelést. A hatóanyagok közömbösítik a savat, így csökken a gyomorégés, a felböfögés és más ezzel kapcsolatos emésztési problémák. Fontos, hogy ezeket a gyógyszereket orvos írja fel, mivel tartalmazhatnak olyan anyagokat, amelyek allergiát válthatnak ki. Ez különösen a terhes nők számára fontos. A gyógyszerek… Tovább: Milyen esetekben szedhető gyomorsav ellen gyógyszer? »

Milyen hatással van a gyomorsavra a vörösbor?

Milyen hatással van a gyomorsavra a vörösbor?

Közismerten a vörösbor számtalan jótékony hatást gyakorol a szervezetre, többek között az emésztésre. Az étel megemésztésében nagy szerepet játszik a gyomorsav, és mivel a gyomorsav és a bor pH-értéke nagyjából megegyezik, a bor nagyban segíti az emésztés folyamatát. Fogyasztása viszont csak étkezés után ajánlott. Gyomorsavra vörösbort nem túl előnyös fogyasztani,… Tovább: Milyen hatással van a gyomorsavra a vörösbor? »

Gyomorsav visszafolyás

Gyomorsav visszafolyás

A túlzott gyomorsavtermelés által okozott gyomorégésnél csak az lehet rosszabb, amikor a sav visszafolyik a szájüregbe. Ez – a kellemetlen, égő, savas íz mellett – nagyban befolyásolja az egészségünket is. A gyomorsav visszafolyás maradandó nyomokat hagyhat a szájüregben, ugyanis a sav maró hatására fogaink is tönkremehetnek. A gyomorsav visszafolyásért a… Tovább: Gyomorsav visszafolyás »

Homeopátiás szerek gyomorégésre

Homeopátiás szerek gyomorégésre

A homeopátiás szereket manapság nagyon sokféle betegség gyógyítására alkalmazzák. Az utóbbi időben nagyon elterjedt a használatuk, mivel 100%-os természetes alapanyagokból készítik, így nem rendelkeznek káros mellékhatásokkal, mint a gyógyszerek. Ezért homeopátiás orvos tanácsára bárki használhatja: állapotos nők, gyerekek vagy idősebb korosztályúak egyaránt. A homeopátiás szerek gyomorégésre is alkalmazhatóak, habár a… Tovább: Homeopátiás szerek gyomorégésre »

Reflux 2024