Hírek hányinger és Reflux témában

Gyomorégés a terhesség elején

Gyomorégés a terhesség elején

Azok a nők, akik már szültek, tisztában vannak vele, hogy a terhesség elején előfordulhat gyomorégés vagy hányinger. Ilyen esetben nem túl sok tennivaló van, hisz a legtöbb esetben szinte minden gyógyszer hatástalan. A gyomorégés a terhesség elejénnem veszélyes, semmi következménnyel nem jár, azonban nagyon kellemetlenné teheti a mindennapokat. A gyomorégés… Tovább: Gyomorégés a terhesség elején »

Gyomorégés az első trimeszterben

Gyomorégés az első trimeszterben

A terhesség a legtöbb nő életében a legszebb időszak, azonban a gyomorégés, hányinger sokak életét keseríti meg. Gyomorégés az első trimeszterben leginkább a hormonális változások miatt alakul ki. Ilyenkor a szervezetben működő hormonok lazítják az izmokat, így a gyomorszáj körüli izmokat is, ennek tulajdonítható a reggeli vagy akár az egész… Tovább: Gyomorégés az első trimeszterben »

A reflux gyakori tünete a hányinger

A reflux gyakori tünete a hányinger

A reflux gyakori tünete a hányinger, a gyomorégés, gyulladások a garatban, nyelőcsőben. A hányinger, amely reflux esetén szinte naponta előfordul, nagyon megnehezíti a hétköznapokat. A refluxos betegeknél a hányinger nemcsak néhány napszakban, hanem folyamatosan, szüntelenül tapasztalható. A tünetet az a sav okozza, amely folyamatosan visszafolyik a nyelőcsőbe a záróizom nem… Tovább: A reflux gyakori tünete a hányinger »

Mit tehetünk a reflux okozta hányás enyhítése érdekében?

Mit tehetünk a reflux okozta hányás enyhítése érdekében?

A reflux tünetei között szerepelnek néha olyanok is, amelyek más betegségre is utalhatnak. Ilyenek a torokfájás, köhögés, légszomj, gyomorégés, gyomorgörcs, hányinger és hányás. Ezért nem mindig egyszerű beazonosítani a betegséget, mely a tünetek mögött lappang. Amikor hányinger vagy hányás kínoz, nem biztos, hogy arra gondolunk, hogy reflux okozza azt. Savas… Tovább: Mit tehetünk a reflux okozta hányás enyhítése érdekében? »

Reflux 2024