Hírek tünetek és Reflux témában

Reflux fejfájás esetén

Reflux fejfájás esetén

Napjainkban egyre elterjedtebb betegség a reflux, amely olyan tünetekkel is együtt járhat, amelyek nem tartoznak a szokványos tünetek közé.  A reflux fejfájás kapcsolat is ilyen. Az orvosok azt feltételezik, hogy a gyomorsav a nyelőcsőből a tüdőbe is átszivárog, ezáltal ott oxigénhiányt tud okozni, az oxigénhiány pedig fejfájást. A betegség kísérő… Tovább: Reflux fejfájás esetén »

A reflux almaecet fogyasztásával enyhíthető

A reflux almaecet fogyasztásával enyhíthető

A reflux betegség a gyógyszerek segítségével kezelhető, de vannak olyan természetes szerek is, amivel bár gyógyítani nem lehet, de a kellemetlen tüneteken sokat lehet javítani. A reflux almaecet fogyasztásával is enyhíthető, bár sok orvos savassága miatt tiltólistára teszi az almaecetet. A természetgyógyászok azonban kifejezetten azt ajánlják, hogy naponta fogyasszunk 1-2… Tovább: A reflux almaecet fogyasztásával enyhíthető »

A reflux alma fogyasztásával mérsékelhető

A reflux alma fogyasztásával mérsékelhető

A reflux betegség lényege, hogy a gyomorszáj izmai nem záródnak rendesen, ezáltal a gyomor savtartalma visszaáramlik a nyelőcsőbe. Több gyógyszer is kapható rá, de vannak olyan természetes szerek is, melyektől javulhat a beteg állapota. A reflux alma segítségével is enyhíthető. Függetlenül attól, hogy az alma savas gyümölcs, a gyomorba jutva… Tovább: A reflux alma fogyasztásával mérsékelhető »

Reflux – ágy beszerzése a tünetek enyhítése céljából

Reflux – ágy beszerzése a tünetek enyhítése céljából

A legtöbb refluxban szenvedő beteg tapasztalta, hogy alvás közben erősödnek a tünetek. Ezért nagyon fontos a refluxbetegeknek a megfelelő ágy. Annak minősége és magassága is fontos szerepet játszik abban, hogy éjszaka is nyugodt legyen az alvás. Lényeges, hogy a fejrésznél meg legyen egy kicsit emelve. Nem kell nagy emelésre gondolni,… Tovább: Reflux – ágy beszerzése a tünetek enyhítése céljából »

A reflux-derékfájás kapcsolatáról

A reflux-derékfájás kapcsolatáról

Bár a reflux betegséget most már egyre többen ismerik, mégis kevesen vannak, akik a tüneteket időben felismerik és orvoshoz fordulnak. Ez nagyon fontos lenne, hisz amennyiben nem kezelik a betegséget, akkor tovább romlik a beteg állapota. A reflux – derékfájás nem kapcsolódik szorosan össze, de amennyiben hosszú ideje, hogy reflux… Tovább: A reflux-derékfájás kapcsolatáról »

Sok gyomorsav terhesség alatt

Sok gyomorsav terhesség alatt

A sok gyomorsav terhesség alatt természetes jelenség ugyan, de kellemetlen. Terhesség folyamán a női hormonháztartásban nagyon sok változás megy végbe, többek közt megnő a progeszteron szint, ami szintén felelőssé tehető a túlzott gyomorsavtermelés miatt. Ha sok a gyomorsav terhesség alatt, sajnos nem járhatunk el ugyanúgy, mint természetes esetekben, nem alkalmazhatunk… Tovább: Sok gyomorsav terhesség alatt »

Reflux diéta receptek

Reflux diéta receptek

A reflux diéta azoknak az élelmiszereknek a kerülésén alapszik, amelyek irritálják a nyelőcső végén lévő záróizmot, és amelyek fokozzák a gyomorsavtermelést. A záróizmot többek közt a koffein, az alkohol, a szénsav, a savasító gyümölcsök és zöldségek, erős fűszerek és a dohányzás irritálhatja, károsíthatja. Ezeknek az élelmiszereknek és italoknak a hatására… Tovább: Reflux diéta receptek »

Epés reflux

Epés reflux

Az epés reflux egy emésztőrendszeri megbetegedés, amely több kellemetlen tünettel jár. Többek közt a beteg nem csak a gyomorsav-visszafolyást észlelheti, hanem ezt kíséri egy keserű íz a szájban, folyamatos hányinger, égő érzés a mellkasban. A tüneteket az epe feljutása okozza a nyelőcsövön át egészen a garatig. Epés reflux esetén a… Tovább: Epés reflux »

Gasztroözofágeális reflux betegség

Gasztroözofágeális reflux betegség

A gasztroözofágeális reflux betegség miatt a gyomorsav és a benne található enzimek visszaáramlanak a gyomorból a nyelőcsőbe, melynek következtében fájdalmas gyulladások alakulnak ki. A gyomorban lévő gyomornyálkahártya védi meg a gyomrot a saját maga által termelt gyomorsav maró hatásától. Mivel a nyelőcső nem rendelkezik hasonló védőhártyával, az ide visszakerülő gyomorsav… Tovább: Gasztroözofágeális reflux betegség »

A reflux szövődményei lehetnek enyhék és súlyosak

A reflux szövődményei lehetnek enyhék és súlyosak

Mivel a legtöbb ártalom a nyelőcsövet éri, a légutakba kerülő gyomornedvek krónikus köhögést, tüdőgyulladást, hörghurutot és asztmát válthatnak ki. Kezeletlen esetben, ha elhanyagoljuk a gyomorégést, komolyabb reflux szövődményekkel kell számoljunk. A reflux szövődményeként gyulladás keletkezik a nyelőcső nyálkahártyáján, mely idővel kifekélyesedik, a tovaterjedő genny pedig további gyulladásokat okoz. A fekély hegesen gyógyul,… Tovább: A reflux szövődményei lehetnek enyhék és súlyosak »

Reflux 2024