Hírek terhesség és Reflux témában

Gyomorégés az első trimeszterben

Gyomorégés az első trimeszterben

A terhesség a legtöbb nő életében a legszebb időszak, azonban a gyomorégés, hányinger sokak életét keseríti meg. Gyomorégés az első trimeszterben leginkább a hormonális változások miatt alakul ki. Ilyenkor a szervezetben működő hormonok lazítják az izmokat, így a gyomorszáj körüli izmokat is, ennek tulajdonítható a reggeli vagy akár az egész… Tovább: Gyomorégés az első trimeszterben »

A reflux kezelése terhesség alatt

A reflux kezelése terhesség alatt

A várandósság számos változást eredményez egy nő életében. Ilyenkor az öröm mellett számos fiziológiai változás is megjelenik. Terhesség alatt gyakrabban jelentkezik a reflux betegség. Ennek oka elsősorban a hormonháztartásban bekövetkezett változásoknak köszönhető. Ugyanis a babavárás alatt nagyobb mennyiségben termelődő progeszteron hormon lazítja a simaizmokat, így a gyomorszáj is kevésbé zár… Tovább: A reflux kezelése terhesség alatt »

A terhességi reflux diéta betartása nem okoz nehézséget a kismamáknak

A terhességi reflux diéta betartása nem okoz nehézséget a kismamáknak

Refluxot terhesség alatt szinte minden nő megtapasztal. A terhesség alatt a nők szervezete egy olyan hormont kezd termelni, amely károsan befolyásolja a nyelőcső végén lévő rekeszizom működését, ezen kívül a magzat növekedése is befolyásolja a gyomorsav visszafolyását, mivel elmozdítja a gyomrot természetes pozíciójából. A terhességi reflux diéta szinte semmitől sem… Tovább: A terhességi reflux diéta betartása nem okoz nehézséget a kismamáknak »

Gyomorégés várandósan

Gyomorégés várandósan

A terhesség lefolyása alatt szinte elkerülhetetlen a kismamáknál, hogy a terhesség utolsó szakaszában – vagy akár korábban – ne tapasztaljanak gyomorégést. A gyomorégés várandósan egy teljesen természetes, de ugyanakkor rendkívül kellemetlen égő érzés. A terhesség utolsó szakaszában, amikor a magzat növekedése miatt a kismama belső szervei, többek közt a gyomor… Tovább: Gyomorégés várandósan »

A reflux és terhesség között gyakori az összefüggés

A reflux és terhesség között gyakori az összefüggés

Az élethez hozzátartozik a gyerekvállalás, még akkor is, ha ez egészségünkre nézve néha sok kockázattal jár. Melyek lehetnek ezek a kockázatok? A terhesség nem betegség, csak más állapot – mondják sokan. Ez így igaz, de a kilenc hónap alatt jelentkezhet néhány kisebb-nagyobb egészségügyi probléma. Például kialakulhat reflux terhesség ideje alatt…. Tovább: A reflux és terhesség között gyakori az összefüggés »

Gyomorégés terhesség idején

Gyomorégés terhesség idején

Meglehetősen gyakran felüti fejét a gyomorégés terhesség alatt. A terhesség második harmadában a legtöbb esetben megszűnik a hányás, ám épp ekkor eszi kezdetét az épp olyan kellemetlen gyomorégés. Az okok az izmok ellazulásában és a méhnek a gyomorra gyakorolt nyomásában keresendők. Mivel sem a sárgatesthormon okozta izomlazulást, sem a növekvő… Tovább: Gyomorégés terhesség idején »

Reflux 2024