Cikkek a(z) Gyomorégés tünetei és Reflux kategóriából

A gyomorégés tünetei égő, fájdalmas érzésben nyilvánulnak meg, amit a gyomorból visszaáramló savas folyadék vált ki a nyelőcső nyálkahártyájával történő érintkezés során. Bár kellemetlen a gyomorégés, tünetei intenzitása bizonyos élelmiszerekkel valamint gyógyszerekkel csökkenthető, jó esetben meg is szüntethető. A savközömbösítő gyógyszerek elsősorban tüneti kezelésre lettek kifejlesztve, semlegesítvén a gyomorsavat, megszüntetik magát a tünetet.

Gyomorégés mellkasi fájdalom kíséretében

Gyomorégés mellkasi fájdalom kíséretében

Gyomorégés akkor jelentkezik, amikor túl sok gyomorsav termelődik gyomrunkban. Ilyenkor égető érzést érzünk gyomrunkban és nyelőcsövünkben, de a gyomorégést mellkasi fájdalom is kísérheti. Ezt a mellkasi fájdalmat gyakran összetévesztik a szívrohammal, mivel hasonló tüneteket produkál. A fájdalom mozgás hatására erősödik, és olyankor, amikor lefekszünk, mert így a gyomorsav sokkal könnyebben… Tovább: Gyomorégés mellkasi fájdalom kíséretében »

Gyakori panaszok: gyomorégés, felfúvódás

Gyakori panaszok: gyomorégés, felfúvódás

Gyomorégésről akkor beszélünk, amikor a gyomorsav visszajut a nyelőcsőbe, ezáltal súlyosan károsíthatja annak nyálkahártyáját. Emellett kínzó fájdalom is jelentkezik, mely a mellkasig is felsugározhat. A gyomorégést gyakran kíséri hasfájás, puffadás, hányinger, valamint sűrűn jelentkező savas tartalmú böfögés. Neves kutatók szerint gyomorégés, felfúvódás ellen kiválóan alkalmazható többek között a borsmenta főzet,… Tovább: Gyakori panaszok: gyomorégés, felfúvódás »

Mit tehetünk a gyomorégés tünetei ellen?

Mit tehetünk a gyomorégés tünetei ellen?

A gyomorégés tünetei rendszerint étkezések után jelentkezik, különösen akkor, ha nehezen emészthető táplálékot fogyasztottunk, ráadásul kiadósan. A degeszre tömött gyomor nehezen birkózik meg feladatával, és a savas gyomornedvek fokozott termelésével igyekszik az emésztést felgyorsítani. Ilyenkor sok esetben a sav visszafolyik a nyelőcsőbe. Amennyiben a nyelőcső záróizma nem zár megfelelően, akkor… Tovább: Mit tehetünk a gyomorégés tünetei ellen? »

Melyek a gyomorégés tünetei?

Melyek a gyomorégés tünetei?

A szegycsont mögötti, égő, az egész mellkasra kisugárzó fájdalom a gyomorégés tünetei közé tartozik. A gyomorszájtól a torokig – a nyelőcső mentén – bárhol megjelenhet, annak függvényében, hogy a gyomorból kiáramló sav a nyelőcső melyik részét érinti érzékenyen. Rendszerint a nyelőcső alsó része a fájdalom gócpontja, mivel elsőként és leggyakrabban… Tovább: Melyek a gyomorégés tünetei? »

Elindult a reflux információs portál!

Elindult a reflux információs portál!

Elindult a reflux információs portál, a reflux.hu! Gyomorégés, reflux, gyomorsav problémák? Itt minden megtalálható. Tippek, diéta, ételek és még sok más.

Reflux 2024