1

Étrendminták refluxra

A reflux egy olyan emésztőrendszeri betegség, amely megköveteli az étrendmódosítást. Az alábbiakban feltüntetünk néhány olyan étrendmintát refluxra, amelyek beváltnak nyilváníthatóak. A reflux diéta azért szükséges, hogy csökkentsük a gyomorsavtermelést, vagy ne növeljük azt az általunk elfogyasztott élelmiszerekkel.

Az étrendminták refluxra változatosak, az egyik ilyen a paleolitikus étrend. A paleo étrend hatékonyságát azzal magyarázzák, hogy még nem telt el elég idő a kőkorszak óta napjainkig ahhoz, hogy szervezetünk hozzászokjon a mai tartósítószerrel, adalékanyagokkal ellátott élelmiszerekhez. Régen az emberek csakis olyan élelmiszereket fogyasztottak, amelyek természetes formában voltak hozzáférhetőek, és ezekért keményen dolgozniuk, vadászniuk kellett. Manapság könnyen, különösebb erőfeszítések nélkül hozzáférünk a szervezetünkre káros élelmiszerekhez.

Étrendminták refluxra

Étrendminták refluxra

A 90 napos diéta szintén egy hatékony étrendmintát mutat be refluxra. A 90 napos diéta alatt rengeteg zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, melyek nem tartalmaznak olyan káros anyagokat, mint a nagy mennyiségű állati zsír, a cukor vagy adalékanyagok, s így a szervezet megtisztul. Az emésztés is sokkal könnyebben végbemegy, hisz az epének nem kell megküzdenie a zsírok lebontásával, ezáltal pedig csökken a gyomorsavtermelés.

Az étrendminták refluxra hatékonyak lehetnek, ám ez nem mindig elég. Amint diagnosztizálják a refluxot, alapos kivizsgálás szükséges. Ha a tünetek már nagyon gyakoriak és egyre intenzívebbek, akkor az életmódváltáson kívül más módszereket, kezeléseket is alkalmazni kell.

  
Iktatva: Étrend, Reflux Címkék: , ,

Egy hozzászólás "Étrendminták refluxra"

  1. Kata szerint:

    Szeretnék bővebb információt kapni!

Írj most.

Küldés
Reflux 2024