0

A gyermekkori reflux okai

Reflux betegség gyakran jelentkezik gyermekkorban is. A gyermekkori reflux oka a nyelőcső végén lévő záróizom hibás működése. Ez az izom felelős azért, hogy a gyomortartalom ne jusson vissza a nyelőcsőbe, legrosszabb esetben a szájüregbe. A túlzott gyomorsavtermelés gyermekkorban nem normális jelenség, azonban ha mégis gyakran előfordul, és reflux betegség alakul ki, az sok problémát von maga után.

A gyerek hasfájásra panaszkodhat, égő érzés jelentkezik a torokban, mellkasban, általános rossz közérzet jellemző. A gyerek növekedése a betegség miatt leállhat vagy csökkenhet. Gyakran előfordul, hogy el nem múló rekedtség jelentkezik, valamint visszatérő tüdőgyulladás, asztma lehetnek a reflux következményei. A gyermekkori refelux okai közé tartozik a nem megfelelő étrend is. A gyerek ugyanis ha olyan ételeket fogyaszt, amelyek növelik a gyomorsavtermelést, a reflux tünetei gyakrabban jelentkeznek.

Gyermekkori reflux okai

Gyermekkori reflux okai

A gyermekkori reflux kialakulásához vezethet a stressz is. Ha a gyermek olyan környezetben él, amelyben csalódások, bántalmazások érik, megnő a gyomorsavtermelése, és gyakori hányás jelentkezhet nála. Fontos, hogy ne fogyasszon csokoládét, túl zsíros ételeket, koffeines italokat (magas koffeintartalmú teák, energiaitalok, kóla, szénsavas üdítők), mert ezek fokozzák a gyomorsavtermelést.

A gyermekkori reflux okai közé tehát sok tényező besorolható. A legfontosabb, hogy amint észleljük a tüneteket a gyereknél, azonnal forduljunk orvoshoz. A gyerek általában kinövi a refluxot, de ennek az időszaknak a lerövidítéséért mindent meg kell tennünk.

  
Iktatva: Okai, Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024