0

A gyomorégés ételek általi megszüntetése

A legbiztosabb módszer a gyomorégés ételek útján történő kivédésére a következő: vezessünk egy-két hétig étkezési naplót, amelybe rendszeresen leírjuk, hogy melyek azok az ételek vagy italok, amelyek elfogyasztása után jelentkeznek a nemvárt tünetek. A megfigyelés után egyszerűen hagyjuk ki azokat az étrendünkből, vagy mérsékeljük a napi adagot azon élelmiszerekből és italokból.

Ezzel párhuzamosan, vagy a “vizsgálati idő” lejárta után próbáljunk meg naponta legalább ötször étkezni, valamennyi étkezés során az eddigieknél kisebb adagokat vegyünk magunkhoz. A gyomorégés ételek bevitelének megváltoztatásával: a többszöri étkezéssel, a táplálék jó megrágásával és a nyugodt, nem elhamarkodott táplálkozással sok esetben jól kezelhető.

Gyomorsav, ételek

Gyomorsav, ételek

Bizonyos esetekben a gyomorégés ételek, pontosabban a zsíros ételek kerülésével, az adagok csökkentésével is kivédhető. Mivel a zsír emésztése sok időt vesz igénybe, zsíros ételek fogyasztása után a táplálék sokáig marad a gyomorban, lassan ürül ki, növelve ezáltal a reflux kockázatát. Kerüljük a zsírban vagy olajban sült ételeket, és helyezzük előnybe a roston sült vagy grillezett élelmiszereket.

A gyomorégés ételek általi megszüntetésére egy másik lehetőség a lúgosító ételek és lúgos vagy szénsavmentes víz fogyasztása. Tegyük étrendünk részeivé a következőket: tej, sovány tejtermékek, banán, ananász, füge, körte, mazsola, szőlő, zöldbab, sárgarépa, spenót, cékla, brokkoli, káposzta, spárga, friss uborka, articsóka, saláta, gesztenye, mandula, barna rizs.

 

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés ételek Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024