0

A gyomorégés bor hatására fokozódik

A gyomorégés bor hatására gyakran előforduló kellemetlenség az erre hajlamos embereknél. A gyomorégést tulajdonképpen a túlzott savtermelődés okozza, mely hatására égő, kellemetlen fájdalmat érzünk hasunk tájékán, súlyosabb esetekben ez az égető érzés nyelőcsövünkben is jelentkezik, mely még tovább nehezíti a helyzetet. A bor nagyon egészséges ital, mivel számtalan betegség gyógyítására alkalmas, de figyeljünk arra, hogy mindig csakis étkezés után igyunk meg belőle egy-egy pohárkával, mivel az éhes gyomor több savat termel, és erre még a bor is ráerősít.

A gyomorégés bor hatására továbbá fokozottan jelentkezik abban az esetben is, ha fehér bort fogyasztunk vörösbor helyett, mivel ez még inkább hozzájárul gyomrunk túlzott savtermeléséhez. A gyomorsavra hajlamos emberek ezért igyekezzenek inkább vörösbort fogyasztani étkezéseik után.

Gyomorégés bor

Gyomorégés bor

Bár a bor egészséges ital, azért figyeljünk oda a napi mennyiségre, ugyanis ha naponta több mint négy pohárral megiszunk belőle, akkor a bor miatti gyomorégés előbb-utóbb előjön. A javasolt napi mennyiség, amely még nem okozhat semmilyen problémát, két pohár, ezt általában ebéd után, illetve a vacsorát követően fogyasszuk el.

Gyomorégés bor hatására tehát nagyon könnyen kialakulhat, de ha betartjuk a napi ajánlott mennyiséget, illetve emellett odafigyelünk az egészséges táplálkozásra és rendszeres testmozgásra is, nagyon kicsi lesz a valószínűsége, hogy kialakul.

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés okai Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024