0

A gyomorégés csökkentése

Ha gyakori gyomorégéssel küszködünk, tudnunk kell, hogy szervezetünk így próbál jelezni nekünk, hogy valami nincs rendben táplálkozási szokásainkkal, életmódunkkal. A gyomorégés csökkentése sokféleképpen lehetséges, de mindenképpen, hogyha csökkenteni szeretnénk, inkább természetes anyagokkal tegyük, és ne sav elleni gyógyszerekkel.

Gyomorégés csökkentése lehetséges például citromos vízzel, illetve kamilla- és egyéb gyógyteákkal is, de ha a gyomorégést hosszú távra el szeretnénk űzni életünkből, felül kell vizsgálnunk életmódunkat. Ha gyakori ez a panaszunk, gondolkozzunk el rajta, hogy melyek azok az élelmiszerek, melyeket rendszeresen fogyasztunk, és amelyektől kialakulhat ez a visszatérő, égető fájdalom.

Gyomorégés csökkentése

Gyomorégés csökkentése

A gyomorégés csökkentése tehát kezdődjön azzal, hogy zárjuk ki életünkből a káros élelmiszereket, anyagokat. A dohányzás, alkohol és kávé az első helyen szerepelnek a gyomorégés kialakulásában, ha bármelyikből is többet fogyasztunk a kelleténél, gyorsan álljunk le vele, mert valószínűleg ez okozza a bajt. Ha nem élünk a fent említett anyagokkal, de mégis gyakori gyomorégésben szenvedünk, akkor vegyük sorra az étrendünkben szereplő tápanyagokat. A félkész zsíros élelmiszerek szintén gyakran okoznak gyomorsavat, ezen kívül néhány gyümölcs és a bor is kiválthatja a kellemetlen tüneteket.

A gyomorégés csökkentése tehát ott kezdődik, hogy felülírjuk táplálkozási szokásainkat, és kizárjuk életünkből a káros anyagokat. Azzal, ha csakis természetes élelmiszereket fogyasztunk, máris rengeteget teszünk a gyomorégés ellen.

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés ellen Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024