0

A gyomorégés terhesség korai jele lehet

A fáradékonyságon, gyakori émelygésen, szédülésen, rossz közérzeten kívül a gyomorégés is lehet a terhesség korai jele. Ilyenkor rendszerint reggel vagy akár napközben is érezhetnek a leendő kismamák gyakori égő fájdalmat gyomrukban vagy nyelőcsövükben.

A gyomorégés terhesség korai jeleként általában a második, harmadik trimeszterben jelentkezik, és legtöbbször az az oka, hogy a progeszteron hormontermelésében változás következik be. Ilyenkor nem is annyira a gyomor fáj, hanem a szegycsont és torok közötti részen jelentkezik az égető érzés, melyet próbáljuk meg nem gyógyszerekkel kezelni, hanem inkább természetes módszerekkel orvosoljuk.

Gyomorégés terhesség korai jele

Gyomorégés terhesség korai jele

Ha a gyomorégés a terhesség korai jeleként jelentkezik, tudnunk kell, hogy ez természetes, és a terhesség előrehaladtával fokozatosan megszűnik. Ennek ellenére vannak olyan trükkök, melyekkel enyhíthető a fájdalom, ráadásul teljesen természetes úton. Ha gyakori gyomorégés kínoz a terhesség első felében, óvakodjunk a túlzottan fűszeres és savas ételek fogyasztásától, és ne vacsorázzunk közvetlenül lefekvés előtt.

Ha a gyomorégés a terhesség korai jeleként lép fel, gyógyszer helyett enyhíthető például szódabikarbónával, tejjel, vízzel, citromlével, különböző gyógyteákkal és almaborecettel is. Az is sokaknak szokott segíteni, ha nagyobb párnán alszanak, vagy megemelik az ágymatracot a fejrészen, mivel így a fej feljebb kerül a test többi részénél, s ez meggátolja a gyomorsav feljutását a nyelőcsőbe.

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés terhesség Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024