0

A gyomorsav terhesség alatt

Gyomorsav terhesség alatt nagyon gyakran előfordul, sok nőnél életének ebben a szakaszában jelentkezik először. Ennek fő okai a fizikai és hormonális változások, amin egy kismama keresztülmegy. Leggyakrabban a terhesség első három hónapjában jelenik meg, és az idő előrehaladásával, a magzat növekedésével általában romlik ez az állapot, s egyre kellemetlenebbé válik a gyomorégés a trimeszter harmadik hónapjára.

Az egyre fokozódó gyomorsav terhesség során nem kezelhető ki teljesen, ám vannak olyan módszerek, melyek segíthetnek enyhíteni a kellemetlen érzést. Például nem ajánlott lefekvés előtt enni, de fontos, hogy többször, ám kis mennyiségben fogyasszuk az erre a célra ajánlott élelmiszereket, érdemes kényelmes ruhákat viselni, és úgy feküdni le, hogy a felsőtest és a fej enyhén magasabban legyen.

Gyomorsav terhesség

Gyomorsav terhesség

Azok a nők, akiknél kialakul gyomorsav terhesség során, kerüljék az ecet, a citrom, a menta, a paradicsom, a fokhagyma, a csokoládé, a hagyma, a gyümölcslé, a bors, a szénsavas és alkoholmentes italok, a fűszeres és magas zsírtartalmú ételek fogyasztását, ugyanis ezek még inkább fokozzák a gyomorsav termelődést.

A terhes nők igyekeznek étrend- és életmód-változtatásokkal enyhíteni a gyomorégés tünetein, ellenben ha törekvésük nem jár eredménnyel, gyógyszerekkel kénytelenek enyhíteni a kellemetlen érzést. Ilyenkor ajánlott orvoshoz fordulni, hogy szakszerű kezelést kapjanak a gyomorsav terhesség alatt megjelent problémáira.

 

 

  
Iktatva: Gyomorsav, Terhesség

Írj most.

Küldés
Reflux 2024