0

A gyomorsav terhesség tünete is lehet

A gyomorsav a terhesség tüneteként is jelentkezhet. Az állapotos nők szervezetében nagyon sok minden megváltozik, többek közt a hormonháztartásban is változások következnek be: megnő a progeszteron termelés, ami negatív hatással lehet bizonyos szempontokból az emésztésre. A progeszteron ingerli a nyelőcső végén lévő záróizmot, és gyulladásokat is okozhat, így amikor sav termelődik, az irritálja. Ilyenkor égő érzést tapasztalhatunk.

A gyomorégés, a savas felböfögés és a gyomorsav a terhesség tünetei közé tartoznak. Van, akinél a terhesség első felében fordul elő, aztán megszűnik, viszont vannak olyan esetek, amikor reflux is kialakulhat, és a terhesség végéig tapasztalhatóak a tünetek. Ez ellen leginkább életmódváltással lehet tenni: kerülni a savasító ételeket, inkább lúgosítókat kell fogyasztani; kerülni a cukrot, a koffeint, az alkoholt (amik a kisbabára egyébként is károsak), a túl zsíros ételeket és a szénsavas italokat.

Gyomorsav terhesség tünete

Gyomorsav terhesség tünete

Amikor a gyomorsav a terhesség tüneteként tapasztalható, az ellen savmegkötőket és savcsökkentő gyógyszereket használhatunk. Alkalmazásuk előtt ajánlott kikérni egy orvos tanácsát is, nehogy káros legyen a magzatra, azonban többségük nem okozhat kárt, mert helyben, a gyomorban fejtik ki hatásukat, tehát nem szívódnak fel.

A gyomorsav a terhesség tüneteként kellemetlen ugyan, de nem szokatlan. Az állapotos nők 90 százaléka szembesülhet gyomorsavtúltengéssel, mely ha nem okoz komolyabb problémákat, idővel elmúlik. Addig is vannak módszerek, amelyek alkalmazásával megkönnyíthetőek a mindennapok.

  
Iktatva: Gyomorsav, Terhesség Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024