0

A reflux álmatlansággal is társulhat

A reflux korunk egyik olyan népbetegsége, ami sokkal több embert érint, mint amennyien orvoshoz fordulnak. A legtöbb ember otthon próbál meg megoldást találni rá. Ez veszélyes, hisz együtt járhat a reflux álmatlansággal is. Ez annak köszönhető, hogy éjszaka a tünetek sokkal jobban felerősödhetnek, hisz vízszintes helyzetben sokkal könnyebben folyik vissza a gyomorsav a nyelőcsőbe.

A reflux álmatlanság kapcsolatot az orvosok már régóta felfedezték, de sokáig nem értették, hogy mi az összefüggés. A folyamatos kísérletek során kiderült, hogy egy refluxban szenvedő beteg egy éjszaka folyamán akár 3-4 alkalommal is megébredhet savvisszacsorgás miatt. Sok esetben bebizonyosodott, hogy mielőtt visszafolyna a sav, azelőtt az idegrendszer figyelmeztetést küld, hogy ébredjen meg a beteg.

Reflux álmatlanság

Reflux álmatlanság

A kutatók ezt azzal magyarázzák, hogy a test jelzi, hogy mi fog történni, és a fulladást elkerülendő ébreszti meg a beteget. A reflux álmatlansággal is társulhat. Ezáltal a betegség mellé még a fáradság is hozzájön, és így sokkal rosszabb lesz a beteg életminősége. Ezért is fontos, hogy a reflux betegséget kezeljék.

A reflux álmatlanság bizonyítottan összefüggésbe hozható. Több orvos véleménye szerint, ha a reflux tünetei mérséklődnek, akkor az álmatlanság is sokat javulhat, de ennek alapfeltétele, hogy a beteg megkapja a megfelelő kezelést, és betartsa az orvos által ajánlott diétát és nagymértékben változtasson étkezési szokásain. 

  
Iktatva: Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024