0

A reflux alma fogyasztásával mérsékelhető

A reflux betegség lényege, hogy a gyomorszáj izmai nem záródnak rendesen, ezáltal a gyomor savtartalma visszaáramlik a nyelőcsőbe. Több gyógyszer is kapható rá, de vannak olyan természetes szerek is, melyektől javulhat a beteg állapota. A reflux alma segítségével is enyhíthető. Függetlenül attól, hogy az alma savas gyümölcs, a gyomorba jutva lúgosít.

A reflux alma révén részben tünetmentesíthető. Az almában található rostok és enzimek kis mértékben megkötik a savat. Ezért is ajánlották nagyanyáink, hogy sav esetén fogyasszunk almát. A minden étkezés után elfogyasztott alma sokat javíthat a refluxos betegek közérzetén. Fontos azonban, hogy a megfelelő gyógyszert is megtaláljuk a betegség kezelésére.

Reflux alma

Reflux alma

A legtöbb alternatív gyógyászatot folytató szakember azt ajánlja, hogy héj nélkül fogyasszák az almát a betegek. A reflux alma, banán vagy dinnye fogyasztása esetén is enyhülhet. A hámozott alma azért jobb, mert a héjban vannak olyan összetevők, amik refluxos betegek számára nehezen emészthetőek meg. Akkor a legjobb az alma, ha nyersen fogyasztjuk, mert főzve vagy sütve már elvesznek belőle azok az enzimek, amik segítenek.

A reflux alma fogyasztásával nem gyógyítható, de mérsékelhetőek a kellemetlen tünetek. Minden beteg másképp reagál a természetes hatóanyagokra, ezért első alkalommal csak egy almát fogyasszunk el egy nap. Ha úgy érezzük, hogy hatásos volt, akkor fokozatosan növelhetjük a napi adagot.

  
Iktatva: Reflux Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024