0

A reflux csecsemő gyógyszer ritkán szükséges

A reflux jelensége a legtöbb kisbabánál jelentkezik csecsemőkorban az emésztőrendszer fejletlensége miatt. A legtöbb kisbaba ezt kinövi körülbelül 6-7 hónapos vagy 1 éves korára. Mivel egy teljesen normális jelenségről van szó, a reflux csecsemő gyógyszer a legtöbb esetben teljes mértékben fölösleges.

A reflux csecsemő gyógyszer csak azokban az esetekben szokott szükségessé válni, amikor a kisbaba nagyobb mennyiségű tápanyagot bukik vissza egyszerre, mely megakadályozza őt az optimális gyarapodásban, valamint, ha ez a jelenség naponta többször is ismétlődik meg. Ilyenkor a baba nyűgös lesz a táplálkozás után, és súlya is kevesebb lesz az optimálisnál. Ebben az esetben már orvoshoz kell fordulni.

Reflux csecsemő gyógyszer

Reflux csecsemő gyógyszer

A túlságosan intenzív és gyakori bukások megakadályozása végett az orvosok reflux csecsemő gyógyszert szoktak felírni a kisbabáknak, mely általában valamilyen B6 vitamint, Antagélt, Coordinaxot jelent vagy ezek kombinációját. Ezek a gyógyszerek és vitaminok segítenek megakadályozni a gyakori bukásokat, és hozzájárulnak a baba normális fejlődéséhez is.

A reflux csecsemő gyógyszert azonban hacsak tehetjük, jobb elkerülni. Ha a bukások csak kis mértékűek, és a gyerek se válik nyűgössé utána, akkor inkább várjuk meg azt a néhány hónapot, amíg a csecsemő kinövi ezt a jelenséget, mivel azon kívül, hogy gyakrabban kell ruhát cserélni, a gyereken semmilyen más negatív hatása nincs ennek a jelenségnek normál körülmények között.

  
Iktatva: Reflux Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024