0

A reflux-derékfájás kapcsolatáról

Bár a reflux betegséget most már egyre többen ismerik, mégis kevesen vannak, akik a tüneteket időben felismerik és orvoshoz fordulnak. Ez nagyon fontos lenne, hisz amennyiben nem kezelik a betegséget, akkor tovább romlik a beteg állapota. A reflux – derékfájás nem kapcsolódik szorosan össze, de amennyiben hosszú ideje, hogy reflux betegségben szenved a beteg, akkor a gyomortájéki fájdalom átsugározhat a derék irányába is.

A reflux derékfájás esetén még nem bizonyított, de amennyiben a deréktájéki fájdalmak gyomorpanaszokkal egy időben is jelentkeznek, akkor feltétlenül szükséges orvoshoz fordulni, hisz a kezeletlen reflux sok esetben okozhat komolyabb panaszokat is. Fontos mindenkinek saját magára odafigyelnie, hisz a tüneteket mindenki csak maga érezheti. Ilyenek lehetnek az étkezések közötti gyomorpanaszok vagy a savas büfögés. Ha ezeket tapasztalja magán, akkor minél hamarabb orvoshoz kell fordulnia.

Reflux derékfájás

Reflux derékfájás

A derékfájásnak több oka is lehet. Amennyiben nem jelentkezik egy időben gyomortájéki vagy mellkasi fájdalommal, akkor valószínűleg nem a reflux váltja ki a tüneteket. A reflux derékfájás közti kapcsolat csak alapos kivizsgálás során bizonyítható.

A reflux és derékfájás esetén az is megeshet, hogy komoly gyomorbetegség (pl. gyomorfekély) alakult ki, és a fájdalom deréktájékban is érződik. Ha a betegség már nagyon előrehaladott állapotban van, csak gyógyszeres kezeléssel gyógyítható a betegség, sőt súlyosabb esetekben a műtéti beavatkozásra is szükség lehet.

  
Iktatva: Reflux, Tünetei Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024