1

A reflux diéta során enyhül

A gyomorégés intő jel lehet, amivel érdemes szakorvoshoz fordulni, mivel a reflux egyik leggyakoribb tüneteként ismert. Ajánlott minél hamarabb intézkedni, mivel ha már előrehaladott a betegség, akkor csak műtéti úton szabadulhatunk meg tőle. Ha még a betegség a kezdeti stádiumnál tart, akkor jól kezelhető, bár teljesen nem gyógyítható. Kezelése hosszadalmas és egyénre szabott, amelyet a kezelőorvos állít össze annak függvényében, hogy milyen stádiumban van a betegség. A reflux diéta útján kezelhető vagy akár meg is előzhető a betegség kialakulása vagy súlyosbodása.

A reflux diéta lényege, hogy próbáljuk a gyomorsavat lúgosítani, amit elérhetünk különféle zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával. Nagyon fontos, hogy olyan zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszunk, amelyek nem tartalmaznak nagyon sok savat. Mindenképpen kerüljük a paradicsom és a citrusfélék fogyasztását.  Nagyon ajánlott a papaya és az ananász fogyasztása, mert ezek a gyümölcsök elősegítik az emésztést.

Reflux diéta

Reflux diéta

A reflux diéta során érdemes a pépesített ételek fogyasztása, inkább főzelékek és krémlevesek formájában állítsuk össze fogásainkat. Az állati tejtermékeket lehetőleg kerüljük, viszont van, akinek nem okoznak különösebb problémát a fogyasztásuk.

A diétát érdemes és ajánlott kipróbálni, mivel a reflux diéta betartásával meggátolhatjuk a gyomorsav nyelőcsőbe kerülését, amely okozhatja a nyelőcső gyulladását is. Akár az egészséges emberek is kipróbálhatják, mert a diéta mindenkinek jót tesz.

  
Iktatva: Diéta, Reflux Címkék: , , ,

Egy hozzászólás "A reflux diéta során enyhül"

  1. Bakalár Lászlóné szerint:

    Szeretnék személyre szabott diétát,receptekkel,magam,és a kisunokám részére.9 éves.Sok éve efluxos már,de a gyógyszereken kívül nem kapott szeméyre szóló tanácsot.Köszönöm, hogy segítenek.Bakalárné

Írj most.

Küldés
Reflux 2024