1

A reflux gyakori tünete a hányinger

A reflux gyakori tünete a hányinger, a gyomorégés, gyulladások a garatban, nyelőcsőben. A hányinger, amely reflux esetén szinte naponta előfordul, nagyon megnehezíti a hétköznapokat. A refluxos betegeknél a hányinger nemcsak néhány napszakban, hanem folyamatosan, szüntelenül tapasztalható. A tünetet az a sav okozza, amely folyamatosan visszafolyik a nyelőcsőbe a záróizom nem megfelelő működése miatt.

Tehát a reflux gyakori tünete lehet a hányinger is. Ennek az éjszakai előfordulása a legsúlyosabb. Ez akkor gyakori, ha a test teljesen vízszintes helyzetben van, és a sav emiatt könnyen feljut a garatba. Éjszaka érdemes két párnát is tenni a fej alá, hogy sokkal magasabban legyen, mint a test, így a sav nem folyhat vissza a szájüregbe.

Reflux gyakori tünete a hányinger

Reflux gyakori tünete a hányinger

A reflux e tünetét, a hányingert úgy szüntethetjük meg teljesen, ha csökkentjük a gyomorsavat. Ennek érdekében szigorú diétát kell alkalmaznunk. Fontos kerülni a zsíros ételeket, s ezek helyett olyanokat kell fogyasztani, amelyek könnyen megemészthetőek. Sok folyadékot kell inni, és olyan zöldségeket és gyümölcsöket enni, amelyek lúgosítanak.

A reflux e gyakori tünete, a hányinger egy emésztőrendszeri probléma. Gyakori előfordulás esetén érdemes az alapos kivizsgálás, a gyomortükrözés. Ezzel egy pontosabb diagnózist állíthatnak fel, és így könnyebb lesz kezelni a problémát. A gyakori előfordulás miatt szükséges a gyógyszeres kezelés is, hisz a gyógyulás érdekében mindent meg kell tenni, hogy megelőzzük az újabb problémákat.

  
Iktatva: Reflux, Tünetei Címkék: , , ,

Egy hozzászólás "A reflux gyakori tünete a hányinger"

 1. Simon Éva szerint:

  Lehet az, hogy a régóta fennálló, kezeletlen reflux miatt gyulladásba jön a nyelv töve, a nyaki nyirokcsomók és bedagad a nyak, hogy nehéz mozgatni és nyelni?
  Vagy a nyak bedagadása kifelé és befelé is valami más miatt van? Nyaki UH csak a nyirokcsomók duzzadását mutatta ki, a pajzsmirigy rendben van.
  Okozhat-e a reflux ilyen tüneteket vagy mi az, ami okozhat, merre orientálódjunk?
  Üdv.
  Simon Éva

Írj most.

Küldés
Reflux 2024