0

A reflux jógával történő kezelése

Noha a jóga az ősi indiai vallásból származik, még napjainkban is kizárólag alternatív kezelési módként van feltüntetve. Különböző kutatások azonban azt látszanak alátámasztani, hogy a jóga a lelki kiegyensúlyozottság mellett testi frissességet és egészséget nyújt, továbbá segít a különböző betegségek gyógyításában. A reflux jógával történő kezelése kimondottan ajánlott.

A kutatások kimutatták, hogy a reflux jógával végzett kezelése segít eme makacs betegség megszüntetésében. A reflux a gyomor nem megfelelő működése során jelenik meg, pontosabban a gyomorszáj rossz működése miatt. Mivel nem zár megfelelően a gyomorszáj, ezért a még megemésztetlen gyomortartalomnak nyílt útja van a nyelőcső felé, ahol maró, égető, savas hatását kifejti. A jógagyakorlatok mozgásra serkentik a gyomorszájat, s ennek következtében beindul annak záró funkciója.

Reflux jóga

Reflux jóga

A gyomorszáj megfelelő összezáródása esetén a maró gyomortartalom nem tud felkerülni a nyelőcsőig, hanem a gyomorban reked. A jógagyakorlatok továbbá megszüntetik a gyomorégést és a hasfájást is. A refluxra jóga tehát kifejezetten ajánlott, mivel hatékonyan beindítja a nem megfelelően működő bélrendszeri funkciókat.

Külön jógagyakorlatok állnak rendelkezésünkre a has környékének erősítésére és fejlesztésére, ugyanakkor kifejlesztettek olyan testhelyzeteket, pozíciókat is, amelyeket kifejezetten gyomorbántalmakban szenvedő betegeknek ajánlanak. A jóga refluxra ajánlott, viszont a daganatos betegek és a csontritkulásban szenvedők ne próbálják ki!

  
Iktatva: Kezelése, Reflux Címkék: 

Írj most.

Küldés
Reflux 2024