0

A reflux kezelése gyógyteával

Gyomorégés egy-egy bőségesebb, nehezen emészthető ételekből álló lakoma után bárkivel előfordulhat. Ha azonban ez a jelenség rendszeresen fennáll, akkor megtörténhet, hogy reflux betegséggel állunk szemben. A refluxot tulajdonképpen a nyelőcsőbe visszaáramló gyomortartalom okozza. Sajnos egy rejtőzködő betegségről beszélünk, amely napjainkban – elsősorban a felgyorsult életmódnak tulajdonítva – egyre több embert kínoz. Szerencsére kezdeti fázisban könnyen kezelhető a reflux, akár gyógyteával is.

Előrehaladottabb stádiumban a reflux komoly következményekkel is járhat, hiszen a gyomornedv visszaáramlása a nyelőcső nyálkahártyájának gyulladásához vezethet. Ezért is nagyon fontos az, hogy idejében diganosztizálják a betegséget, mert akkor könnyen megelőzhetjük a komplikációkat. A megelőzésre számos módszer található. Ilyen többek között a reflux kezelése gyógyteával.

Reflux kezelése gyógyteával

Reflux kezelése gyógyteával

Ha a reflux betegségünket gyógyteával kezeljük, tudnunk kell, hogy kizárólag a gyógynövényteák vagy a teakeverékek fogyasztása ajánlott. Az igazi teacserje leveléből készült fekete-, zöld- vagy vörös teák általában súlyosbítják a refluxot.

A gyógynövények, amelyekkel a reflux kezelhető, minden gyógynövény szaküzletben vagy gyógyszertárban megtalálhatóak, de idényben akár magunk is beszerezhetjük. Néhány reflux elleni teakeveréknek ajánlott gyógynövény: csalánlevél, cickafark, orbáncfű, datolyaszilva, akácvirág, ánizsmag, kamilla, zsályalevél stb. Általánosan, mindenkire egyformán ható reflux tearecept nem adható, hiszen minden embernek más és más kezelés lehet hatásos. Éppen ezért érdemes többféle gyógyteát kipróbálni, hogy megtaláljuk a számunkra leghatékonyabbat.

  
Iktatva: Kezelése, Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024