1

A reflux kezelése házilag

A reflux kezelése többféleképpen is megoldható: gyógyszerek használatával, homeopátiával, életmódváltással és házi módszerekkel is. A reflux kezelése házilag egy nagyon jó módszer lehet, melynek alapja a diéta. Egy zsírszegény, sok rostot tartalmazó és savmentes élelmiszerekből álló étrend sokat javíthat a reflux betegek életminőségén. Fontos a tudatos és egészséges étkezés, az, hogy naponta többször kisebb adagokat fogyasszunk, és ha lehet, délután 6 óra után már ne együnk.

Érdemes lefekvés előtt elfogyasztani egy gyógyteát, majd a párnát megemelni, hogy magasabban legyen a fej, mint a test. Ha gyakoriak a tünetek napközben, akkor a reflux kezelését házilag rágózással is megoldhatjuk (csakis cukormentes rágógumiról lehet szó). Érdemes magvakat fogyasztani vagy háztartási kekszet. Célszerű magas klorofill tartalmú zöldségeket is bevinni étrendünkbe, ezenkívül jót tesz a körömvirág- és a lucernatea is.

Reflux kezelése házilag

Reflux kezelése házilag

A reflux kezelése házilag nagyon jó módszernek bizonyult, nagyon sokan vallották, hogy miután házi praktikákkal szálltak szembe a refluxszal, a tünetek enyhültek. A refluxosoknak tilos a dohányzás, a koffeintartalmú és cukortartalmú ételek, italok fogyasztása. Emellett a szénsavas italok sem kedvező hatásúak.

A reflux kezelésével házilag nagyon jó eredményeket érhetünk el, viszont ha a tünetek nem enyhülnek, orvoshoz kell fordulni, lehetséges ugyanis, hogy gyógyszeres kezelésre is szükség lesz. A reflux tüneteit tapasztalva mindent el kell követni a tünetmentesség érdekében, mivel más betegségek is kialakulhatnak, amelyek újabb kellemetlenségekkel járnak majd.

  
Iktatva: Kezelése, Reflux Címkék: , , ,

Egy hozzászólás "A reflux kezelése házilag"

 1. Czuprák Tibor szerint:

  Tisztelt Cím!
  Több éve van refluxom,ezt a gyomortükrözésnél állapították meg,már jóideje.
  Jelenleg gyógyszert szedek rá Pantoprezple-Tevát.Egy ideig hatásos volt,mostanában viszont a tünetek a gyógyszer szedése ellenére is megvannak.Elmegy a hangom,fáj a szegycsont alatt ,a gyomrom nem fáj.és nem is ég.,csak az említett tünetek vannak.Kb két éve vettem észre,hogy elmegy a hangom,az orvos azt mondta feljön a gyomorsav gőze az támadja meg a hangszálamat.Amióta új műfogsort csináltak azóta vannak az említett tünetek,talán nem tudok jól rágni vele.Lassabban eszek,és próbálom jobban megrágni az ételt,az talán segít..Talán gyógyszert kellene váltani?Leszoktam a kávéról,nem dohányzom,az italt is hanyagolom.
  Tanácsát előre is köszönöm.
  Tisztelettel:Czuprák Tibor
  2016.05.14.

Írj most.

Küldés
Reflux 2024