0

A reflux lelki okai

Ha a gyomor túl sok savat termel, akkor olyan kellemetlen tünetekkel kell szembenéznünk, mint a gyomorégés. Ilyenkor étrendcserére van szükség, s még számos áldozatot meg kell hoznunk a gyakran előforduló túlzott gyomorsav termelésének szabályozásáért, melyek negatívan hatnak ki lelkiállapotunkra is.

A már kialakult betegség, a reflux lelki okokra is visszavezethető. Amikor a lelki egyensúly felborul bizonyos problémák hatására, akkor a kétségbeesés közepette még inkább meg szeretnénk szüntetni a túlzott gyomorsavat, és néha túlzásokba esünk. Például túl sok savmegkötőt szedünk be egyszerre, aminek az egyik mellékhatása a hányás.

Reflux lelki okai

Reflux lelki okai

A reflux lelki okai mögött gyakran a stressz áll. Ha sok stressz ér bennünket, az befolyásolja az emésztést is, mivel túl sok sav termelődik ilyenkor. A folyamatos stressz miatt nem figyelünk oda az étrendünkre, esetleg sokat dohányzunk, vagy alkohol után nyúlunk, és ezek miatt könnyen kialakulhat a reflux.

Két esetben alakulhat ki e betegség lelki problémák miatt: amikor annyira meg akarjuk szüntetni a gyomorégést, hogy a túlságosan nagy adag beszedett gyógyszer hatására, a félrekezelés miatt alakul ki, vagy amikor a stresszt alkohollal, dohányzással próbáljuk csillapítani, és ennek hatására csökken a nyelőcső végén lévő záróizom hatékonysága. Nagyon fontos, hogy egészségesen étkezzünk, és amennyire lehetséges, kerüljük a stresszes helyzeteket, és ha tapasztaljuk a reflux tüneteit, tegyünk meg mindent azért, hogy megszüntessük azokat.

  
Iktatva: Okai, Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024