0

A reflux pszichoszomatikus betegség?

A pszichoszomatikus szó jelentése: lelki okok miatt kialakult testi betegség. Napjainkban egyre több testi betegségről állítja azt az orvostudomány, hogy megjelenésük hátterében lelki okok állnak. Feltevődhet tehát a kérdés, hogy a reflux is ide sorolható-e, a reflux pszichoszomatikus betegség?

Mivel a reflux a stressz és a helytelen táplálkozás következtében alakul ki, és maga a betegség megtapasztalása is stresszt vált ki, elmondható, hogy a reflux a pszichoszomatikus betegségek körébe tartozik. A negatív gondolatok testi gyűjtőhelye a gyomor, valamint a vastagbélrendszer, ez tudományosan igazolt tény. „Ez a dolog, gondolat megfeküdte a gyomromat” – mondjuk gyakran. Nos igen, ezért történik az, hogy a stresszhelyzetek a gyomorban fejtik ki kártékony hatásaikat, ezzel indítván el a reflux és egyéb bélrendszeri megbetegedések láncolatát.

Reflux pszichoszomatikus betegség

Reflux pszichoszomatikus betegség

Mit lehet tenni ez ellen? Változtatni kell az életmódon és a felfogásunkon, mert a gyors élettempó és az ezzel járó feszültség, a megfelelési-teljesítési kényszer, az örömteli hétköznapok hiánya nem vezetnek jóra. A fel nem dolgozott és ki nem engedett stressz és feszültség blokkolják a szív, a gyomor és a vastagbél harmonikus energetikai rendszerét, ami idővel szervi tünetekben jelentkezhet, mint amilyen a reflux is.

Tehát állíthatjuk, hogy a reflux pszichoszomatikus betegség. Amennyiben önerőből nem vagyunk képesek életvitelünk megváltoztatására, keressünk fel egy szakembert, aki kiutat mutathat a problémából.

  
Iktatva: Betegség, Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024