0

A terhességi reflux diéta betartása nem okoz nehézséget a kismamáknak

Refluxot terhesség alatt szinte minden nő megtapasztal. A terhesség alatt a nők szervezete egy olyan hormont kezd termelni, amely károsan befolyásolja a nyelőcső végén lévő rekeszizom működését, ezen kívül a magzat növekedése is befolyásolja a gyomorsav visszafolyását, mivel elmozdítja a gyomrot természetes pozíciójából. A terhességi reflux diéta szinte semmitől sem különbözik attól a diétától, amelyet a reflux betegeknek kell betartaniuk.

Terhesség alatt a reflux különösen veszélyes lehet, mivel megakadályozza, hogy a magzat elegendő tápanyaghoz jusson. Ezért a terhességi reflux diéta betartása nagyon fontos. Naponta többször kell étkezni, kis adagokat. Ezeknek az adagoknak az összeállítása tudatos kell legyen. Tartalmaznia kell azokat a vitaminokat és antioxidánsokat, amelyre a magzatnak szüksége van. Tehát nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztani.

Terhességi reflux diéta

Terhességi reflux diéta

A terhesség alatti reflux diéta megköveteli, hogy a beteg ne fogyasszon túl zsíros, fűszeres ételeket valamint alkoholos, koffeines italokat. Ajánlott a gabonafélék, tejtermékek fogyasztása. A kenyér, a péksütemények, a zabpehely megkötik a gyomorsavat. A tej, a gyümölcslevek és a víz visszamossák a gyomorsavat a nyelőcsőből, így enyhülnek a tünetek.

A terhességi reflux diéta betartása nem nehéz, mivel a nők ebben az időszakban egyébként is ennek megfelelően étkeznek. Arra különösen oda kell figyelniük, hogy kerüljék azokat az élelmiszereket és italokat, amelyek növelik a gyomorsavtermelést.

  
Iktatva: Diéta, Reflux Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024