1

Csökkenthető a gyomorsav ételek által?

A gyomorsav ételek segítségével, azok elkészítési módjával is csökkenthető. Az olajban sült ételeket nehéz emészteni. Az áldásos burgonya is, ha olajban sül (hasábburgonya), máris ártalmassá válik. Ugyanez érvényes a tojásra (rántotta), valamint egyes – másként kíméletes – húsokra is. Ajánlott a húsokat, zöldségeket stb. párolva, főzve elkészíteni és fogyasztani. A sovány, párolt húsokhoz köretként használjunk rizst, mivel az magas fehérje- és alacsony zsírtartalommal rendelkezik.

A gyomorsav ételek által, bizonyos ételek fogyasztásával és mások elkerülésével normalizálható. Ennek érdekében kerülnünk kell a zsíros tejtermékeket, a makarónit, spagettit, a nyers hagymát, a paradicsomot, áfonyát és a citrusfélék levét. Helyettük sovány tejet és tejtermékeket, főtt burgonyát, lágy tojást és teljes kiőrlésű lisztből készült pékipari termékeket fogyasszunk.

Gyomorsav ételek

Gyomorsav ételek

A gyomorsav ételek, pontosabban a magas fehérje- és alacsony zsírtartalmú ételek révén is csökkenthető. Tudjuk, hogy a fehérjéket a gyomorsav bontja le. Minél több fehérje jut a gyomorba, annál több savnak “kerül munkája”, és a lebontás folyamatában a gyomorsav is semlegesítődik.

Egy másik módszer a gyomorsav ételek útján történő semlegesítésére a “tegnapi” kenyér fogyasztása. A legalább egy napot állt kenyér veszít nedvességtartalmából, így a szájüregben bőségesen átitatódik nyállal, amiről tudjuk, hogy lúgos vegyhatású. Ezáltal egyrészt könnyebben meg tudja emészteni a gyomor a táplálékot, másrészt a gyomorba kerülő nyál semlegesíti a gyomorsavat.

 

  
Iktatva: Ételek, Gyomorsav Címkék: ,

Egy hozzászólás "Csökkenthető a gyomorsav ételek által?"

  1. WTF szerint:

    Lehet, hogy egyes dolgok ételek savasítanak, de tele vannak szükséges vitaminokkal. A citrom nyersen meg savas ízre, de a gyomorba érve LÚGOSÍT, méghozzá erősen. Ajánlom ezt a cikket elolvasásra.
    http://www.unicafe.hu/lapozo/egy-savanyu-csodaszer-a-citrom/

Írj most.

Küldés
Reflux 2024