0

Diéta gyomorégés esetén

Gyomorégéssel sajnos rengetegen küzdenek az egészségtelen táplálkozás és mozgásszegény életforma miatt. A diéta gyomorégés esetén az egyik leghasznosabb gyógyír. Ilyenkor törekedjünk arra, hogy olyan élelmiszereket fogyasszunk, amelyek felszívják, és nem termelik a fölösleges savakat. Nem érdemes ilyen esetekben gyógyszerekhez folyamodni, mert ezek csak rövid távon orvosolják a bajt, hosszú távon nem oldják meg, s ezen kívül még számos káros mellékhatásuk is lehet.

A diéta gyomorégés esetén azért is hasznos, mert ezzel méregteleníthetjük szervezetünket, és kiküszöbölhetjük a rövid időn belüli újabb gyomorégés kialakulásának kockázatát. A gyomorégést csillapíthatják a kekszek, teljes kiőrlésű péktermékek, és bármilyen hihetetlen is, de a citrom leve is kiváló gyomorégés csillapító.

Diéta gyomorégés esetén

Diéta gyomorégés esetén

A diétát gyomorégés esetén minimum egy héten keresztül tartsuk be. Ennyi idő elegendő lesz a szervezetnek a méregtelenítésre. Amellett, hogy a diétát betartjuk, próbáljunk meg némi aktív mozgást is belevinni életünkbe, mivel ezzel stimulálhatjuk a beleket, elősegítve a normál bélmozgás helyreállását.

A diéta alatt gyomorégés esetén kerüljük el a mű, félkész ételek fogyasztását, és néhány gyümölcsöt is hagyjunk ki étrendünkből, mert a növényi rostok még tovább fokozhatják ezt a kellemetlen állapotot. Arra is vigyázzunk, hogy ne terheljük túl gyomrunkat zsíros húsokkal, koleszterinben gazdag táplálékokkal, mert ezek is további gyomorégés kialakulásához vezethetnek.

  
Iktatva: Gyomorégés ellen Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024