0

Diéta reflux betegeknek

A reflux gyakori jelentkezése esetén a tünetek olykor már elviselhetetlenné válnak. A reflux visszaáramlást jelent, vagyis a gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe, a szájüregbe. Ezért a kellemetlen betegségért sok minden okolható, többek közt a nyelőcső végén lévő záróizom nem megfelelő működése. A diéta a reflux betegek számára elengedhetetlen.

A tünetek enyhítése érdekében az egyik legfontosabb dolog életmódot változtatni, aminek elengedhetetlen része a diétázás. Ajánlott a zab, a rozs és más gabonafélék fogyasztás, melyek magas rosttartalmuk miatt könnyen felszívják a gyomorsavat, ezzel szüntetik meg a gyomorégést. Ezen kívül az olyan gabonák, mint a zab nyálkaképző anyagainak köszönhetően bevonják a gyomorfalat, ezzel védik a gyomrot a gyomorsavtól.

Diéta reflux betegeknek

Diéta reflux betegeknek

A diéta ideje alatt a reflux betegeknek oda kell figyelniük a tápanyag bevitelének a mennyiségére is. Célszerű naponta többször – legalább öt-hat alkalommal – akkora adagokat fogyasztani, amennyit a gyomor rövid időn belül képes megemészteni, ellenkező esetben a gyomor kitágul, és még több gyomorsav termelődik.

A reflux betegek diétájában rengeteg zöldségnek és gyümölcsnek kell szerepelnie. Az ebben a betegségben szenvedőknek kerülniük kell a zsíros, nehezen emészthető ételeket, valamint a gombaféléket, hisz azokat a gyomor kétszer annyi idő alatt sem képes megemészteni, mint a zöldségféléket. Ezen kívül kerülni kell a szénsavas, alkoholos és koffeines italokat is, mert ezek fogyasztása után még több gyomorsav termelődik.

 

  
Iktatva: Diéta, Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024