0

Epeműtét utáni gyomorégés

Napjainkban a stressz, a nem megfelelő étkezés és a mozgás hiánya miatt nagyon sok betegség alakulhat ki az emberi szervezetben. Epeműtét után a betegeknek sokféle kellemetlenséggel kell szembesülniük, köztük lehet a gyomorégés is. Műtét után a beteg szervezetében változások mennek végbe, az epe szerepét átveszi az epevezeték és a gyomor, így több gyomorsav termelődik, ez tehető felelőssé az epeműtét utáni gyomorégés miatt.

Epeműtét után a betegnek szigorúan diétáznia kell minimum 6 hétig. Ennek a diétának a betartása nagyon fontos, mely által csökkenhetnek a gyomorégéssel járó kellemetlen tünetek is. Ebben az időszakban a beteg nem ehet zsírtartalmú ételeket, mivel ezeknek a fogyasztása után még több gyomorsav termelődik, és ez gyomorégést okoz.

Epeműtét utáni gyomorégés

Epeműtét utáni gyomorégés

Epeműtét utáni gyomorégést nagyon sok beteg tapasztalt. A gyomorsav csökkentése érdekében a betegnek nagyon sok rosttartalmú ételt kell fogyasztania, főzelékeket, alacsony zsírtartalmú péksüteményeket, valamint zöldséget és gyümölcsöt. A tudatos étrend alkalmazásával csökkenthetőek a gyomorégéssel járó panaszok.

Az epehólyag hiánya az epeműtét utáni gyomorégésen kívül más emésztési rendellenességeket is okoz az emberi szervezetben, ezek közé tartozik a hasmenés, a puffadás, a hasi fájdalmak. Ha a beteg ezek közül bármelyiket is tapasztalja, minél előbb orvoshoz kell fordulnia, hogy gyógyszeres kezelés alkalmazásával enyhítsék, megszüntessék a kellemetlen tüneteket.

  
Iktatva: Gyomorégés Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024