2

Fogyasztható a refluxra papaya

Sokak szerint a papaya igen alkalmas a reflux féken tartására. Orvosi kutatások bizonyítják, hogy a refluxra fogyasztott papaya újra egyensúlyba hozza az egyensúlyából kibillent gyomrot és beleket, ugyanis közel száz enzimet tartalmaz, melyek közül a papain, a chymopapain (emésztés elősegítő, fehérjebontó), a lizozim (antibiotikus hatású) és a lipáz (zsírbontó) különösen alkalmasak a reflux visszaszorítására.

A papaya karotinoidokban és C-vitaminban is különösen gazdag, melyek szintén kiváló reflux-kezelők. A papaya erjesztett formában még hatékonyabb. Az erjesztés következtében felszabaduló Saccharomyces boulardii nevű hasznos bélbaktérium felerősíti a papaya enzimeit, melyeknek megnövekszik emésztést elősegítő, gyulladáscsökkentő, immunrendszer erősítő és védő, valamint anibakteriális hatásuk.

Refluxra papaya

Refluxra papaya

Az erjesztett papaya ital formájában is fogyasztható. Ebben a formában is javítja az emésztést és megkönnyíti a tápanyagok felszívódását. A reflux mellett gyomorégésre és gyomorfekélyre is ajánlott a fogyasztása. Megtisztítja a bélfalakat a lerakódásoktól és élősködőktől, javítja a bélflórát, és kifejti antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatását a refluxra alkalmazott papaya ital.

Hazánkban is elterjedőben van a papaya, így szinte bárhol könnyedén hozzájuthatunk. A nyers vagy erjesztett papaya és az ital formájában árusított változatuk igen alkalmasak a reflux és egyéb gyomor- vagy bélbántalmak kezelésére. Mindemellett jó közérzetet is biztosítanak fogyasztójuk számára. A különböző papaya-készítmények gyógyszertárakban és gyógynövényes boltokban egyaránt megtalálhatók, elérhető áron.

  
Iktatva: Kezelése, Reflux Címkék: , ,

2 hozzászólás "Fogyasztható a refluxra papaya"

  1. zsuzsa szerint:

    azt szeretném megtudni, hogy a papaya használhat reflux esetén

    köszönöm

Írj most.

Küldés
Reflux 2024