0

Gyakori a gyomorégés evés után

Általában a gyomorégés evés után vagy a lefekvést követően egy órán belül jelentkezik. Kialakulásában nagy szerepe van az étkezésnek, ugyanis az egészségtelen táplálkozás, a rendszertelen étkezés és az egészségtelen, zsíros vagy savas ételek fogyasztása nagymértékben hozzájárulnak eme kellemetlen betegség kialakulásához.

Minden olyan tényező kiválthatja a gyomorégést, ami fokozza a gyomor nyomását, s ezáltal akadályozza ennek ürülését, gyomorfeszülést idézvén elő. A telítettség érzete akkor lépik fel, amikor több ételt veszünk magunkhoz, mint amennyire szükségünk lenne vagy amennyit gyomrunk probléma nélkül tud tárolni. Ezért jelenik meg leggyakrabban a gyomorégés evés után. A szűk vagy feszes ruhák gyakori viselése is hasi nyomást idézhet elő.

Gyomorégés evés után

Gyomorégés evés után

 A gyomorban evés után bőséges savtermelés kezdődik. Ha a gyomorszáj nem zár rendesen, a gyomorsav feljut a nyelőcsőbe, s marni kezdi ennek nyálkahártyáját, amely sokszor nem képes ellenállni a sav maró hatásának. Ezen jelenség gyakori megismétlődése után válik krónikussá a gyomorégés. Tehát oda kell figyelnünk táplálkozási szokásainkra és étrendünkre, a gyomorégés evés utáni megjelenésének elkerülése végett.

Ha már kialakult gyomorsav-visszafolyásban, refluxban szenved a páciens, ajánlatos szakorvoshoz fordulni, mielőtt a betegség krónikus formát öltene. Otthoni gyógymódokkal megelőzhető, illetve esetenként gyógyítható az evés vagy lefekvés után jelentkező gyomorégés, nem szükséges mindig a sokat reklámozott gyógykészítményekkel kúrálnunk magunkat, melyek akár mellékhatásokkal is járhatnak.

 

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés ételek Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024