1

Gyakori panaszok: gyomorégés, felfúvódás

Gyomorégésről akkor beszélünk, amikor a gyomorsav visszajut a nyelőcsőbe, ezáltal súlyosan károsíthatja annak nyálkahártyáját. Emellett kínzó fájdalom is jelentkezik, mely a mellkasig is felsugározhat. A gyomorégést gyakran kíséri hasfájás, puffadás, hányinger, valamint sűrűn jelentkező savas tartalmú böfögés. Neves kutatók szerint gyomorégés, felfúvódás ellen kiválóan alkalmazható többek között a borsmenta főzet, melyet az étkezést megelőzően félórával javasolt elfogyasztani.

 A gyomorégés, felfúvódás kellemetlen tüneteinek elkerülése érdekében a zsírosabb, nehezebben emészthető ételek fogyasztása előtt ajánlott egy teáskanál almaecetet fél pohár vízben elkeverve lassan elkortyolni. Az almaecet ugyanis segíti az emésztést, viszont ha a gyomorégési panaszok állandó jelleggel jelentkeznek, akkor vigyáznunk kell az almaecet fogyasztásával, mivel csak súlyosbíthatja a tüneteket.

Gyomorégés, felfúvódás

Gyomorégés, felfúvódás

Szintén kutatók bebizonyították be, hogy azoknál az embereknél, akik gyorsan, kapkodva fogyasszák el az ételeiket, nem rágva meg kellőképpen a táplálékot, sokkal nagyobb arányban jelentkeznek a gyomorégés, felfúvódás panaszai azoknál a társaiknál, akik nyugodt körülmények között fogyasztják el az ételt, legalább félórát szánva az étkezés idejére.

Egy újabb kutatás szerint, a rágógumi nemcsak a fogak egészségének megőrzésében nyújt kiváló védelmet, hanem a gyakori gyomorégés nyújtotta panaszokat is képes enyhíteni. Rágózáskor ugyanis több nyál termelődik, mely segít eltávolítani a szájüregbe visszaáramló savat. A pattogatott kukorica is segít enyhíteni a gyomorégés, felfúvódás kellemetlen tünetein.

 

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés tünetei Címkék: 

Egy hozzászólás "Gyakori panaszok: gyomorégés, felfúvódás"

  1. zsuzsa szerint:

    Sszeretném megkéedezni, hogy a papaya ténylg hatásos eflux ellen?

    Köszönöm

    A gyomoreróziókat nem bántja?

    Köszönöm

Írj most.

Küldés
Reflux 2024