Hírek élelmiszerek és Reflux témában

Gyomorégés elleni természetes szerek

Gyomorégés elleni természetes szerek

Gyomorégés során szervezetünk túlságosan sok savat termel, mely nem képes felszívódni. Ilyenkor fájó, égető érzést érzünk gyomrunkban és esetenként nyelőcsövünkben is. Ilyen alkalmakkor nem érdemes gyógyszerekhez fordulni, mert hosszú távon ezek nem képesek elhárítani a bajt, inkább gyomorégés elleni természetes szereket használjunk, és igyekezzünk egészségesen élni, mert csak így tudjuk… Tovább: Gyomorégés elleni természetes szerek »

A gyomorégés csökkentése

A gyomorégés csökkentése

Ha gyakori gyomorégéssel küszködünk, tudnunk kell, hogy szervezetünk így próbál jelezni nekünk, hogy valami nincs rendben táplálkozási szokásainkkal, életmódunkkal. A gyomorégés csökkentése sokféleképpen lehetséges, de mindenképpen, hogyha csökkenteni szeretnénk, inkább természetes anyagokkal tegyük, és ne sav elleni gyógyszerekkel. Gyomorégés csökkentése lehetséges például citromos vízzel, illetve kamilla- és egyéb gyógyteákkal is,… Tovább: A gyomorégés csökkentése »

Gyomorégés csillapítása otthon

Gyomorégés csillapítása otthon

A gyomorégés, mely a túlzott savtermelődés hatására alakul ki szervezetünkben, egy nagyon kellemetlen dolog, ám jó ha tudjuk, hogy a gyomorégés csillapítása otthon is lehetséges. Kerüljük a sav elleni gyógyszereket, inkább próbáljuk természetes úton csillapítani a kellemetlen tüneteket, és ha gyomorsavunk bio módszerek hatására sem szűnik meg, csak akkor folyamodjunk… Tovább: Gyomorégés csillapítása otthon »

Reflux diéta dietetikus szemmel

Reflux diéta dietetikus szemmel

A diéta szó alatt nagyon sok ember éheztetést értelmez. Ez nem így van, a diéta szó alatt azt a táplálkozási módot, étrendet értjük, amely alkalmazásával javíthatunk az állapotunkon, és növeljük a gyógyulás esélyeit. Minden betegségre vannak olyan ételek, amelyek káros hatással vannak, és olyanok, amelyek segítenek leküzdeni a betegséget. A… Tovább: Reflux diéta dietetikus szemmel »

Refluxra diétás ételek

Refluxra diétás ételek

Refluxra a diétás ételek közé sok élelmiszert besorolhatunk, olyanokat, amelyek nem csak ízletesek, hanem egészségesek és még a betegség leküzdésében is segítenek. Ilyen diétás étel például a brokkoli-, a karfiol-, a borsó- vagy a spenótfőzelék. Ezen főzelékeknek magas a rosttartalmuk. Fontos, hogy csak pároljuk, ne főzzük, és fűszerezésnél inkább a… Tovább: Refluxra diétás ételek »

Reflux beteg étrendje

Reflux beteg étrendje

A reflux betegség egy olyan emésztőrendszeri megbetegedés, amely kihathat az egész életünkre. A legnagyobb probléma az, hogy más betegségek kialakulását is kezdeményezheti. A legtöbbet a betegség leküzdéséért azzal tehetünk, ha valamilyen módon csökkentjük a gyomorsav termelését. Ehhez viszont változtatni kell az étrendünkön. A reflux beteg étrendje rendkívül komplex, ugyanis nem… Tovább: Reflux beteg étrendje »

Reflux diéta

Reflux diéta

A reflux diéta betartása nélkülözhetetlen a reflux betegek számára. Manapság e betegség végleges gyógyítása nagyon nehezen megoldható, a beavatkozás pedig sok kockázattal jár. Így legtöbbet a tünetek csökkentése érdekében akkor tehetünk, ha módosítunk az étrendünkön. A diéta tulajdonképpen minden olyan élelmiszert tartalmazhat, amely az egészséges életmódhoz szükséges, kivéve a savasító… Tovább: Reflux diéta »

Gyomorsav ellen diéta

Gyomorsav ellen diéta

Nagy mennyiségű gyomorsav ellen diéta alkalmazása szükséges. Azon emberek számára, akiknek gyomorsavtermelése fokozottabb az átlagosnál, elengedhetetlen a diétázás. Nem ajánlott az olyan élelmiszerek fogyasztása, amelyek által még több gyomorsav termelődik. Ezek helyett előnyben kell részesíteni azokat, amelyek csökkentik vagy stabilizálják a gyomorsav termelését. A gyomorsav elleni diéta nem tartalmazhat savasító… Tovább: Gyomorsav ellen diéta »

Használ vagy árt refluxra a paradicsom?

Használ vagy árt refluxra a paradicsom?

A refluxra a paradicsom káros hatással van. A paradicsom és a ketchup a reflux betegek számára elkerülendőek, mivel ezek irritálhatják a nyelőcső végén lévő záróizmot, amely ha kitágul, a gyomorsav akadálytalanul feljuthat a nyelőcsőbe és a szájüregbe. Ezen kívül a paradicsom savtartalmú, így a gyomorsavtermelés is megnő. Refluxra paradicsom fogyasztása… Tovább: Használ vagy árt refluxra a paradicsom? »

Miért ajánlott a 90 napos diéta gyomorsavra?

Miért ajánlott a 90 napos diéta gyomorsavra?

Az emésztőrendszeri betegségek, mint a túlzott gyomorsavtermelés, a nem megfelelő epeműködés vagy a reflux nagyobb eséllyel előfordulnak elő túlsúlyos embereknél. Ezért ha valaki túl sok gyomorsavval küzd, érdemes fogyókúráznia: rendszeres testmozgás mellett egészséges diétát alkalmazva. A 90 napos diéta gyomorsavra jó hatással lehet. Fontos, hogy a 90 napos diéta gyomorsavra… Tovább: Miért ajánlott a 90 napos diéta gyomorsavra? »

Oldal 1 - 212
Reflux 2024