Hírek táplálkozás és Reflux témában

Gyomorégésre jó a szódabikarbóna

Gyomorégésre jó a szódabikarbóna

A gyomorégés gyakori panasz, mely Magyarország lakosságának jelentős hányadát érinti. A gyomorban létrejövő jellegzetes égő fájdalom oka általában a táplálkozásban keresendő. Ha gyakori gyomorégéssel küszködünk, legelőször táplálkozási szokásainkon kell változtatnunk ahhoz, hogy kiküszöböljük a bajt. Gyomorégésre jó a szódabikarbóna, víz, tej, gyógyteák, sőt még a citromlé is. Gyomorégésre jó a… Tovább: Gyomorégésre jó a szódabikarbóna »

Diéta gyomorégés esetén

Diéta gyomorégés esetén

Gyomorégéssel sajnos rengetegen küzdenek az egészségtelen táplálkozás és mozgásszegény életforma miatt. A diéta gyomorégés esetén az egyik leghasznosabb gyógyír. Ilyenkor törekedjünk arra, hogy olyan élelmiszereket fogyasszunk, amelyek felszívják, és nem termelik a fölösleges savakat. Nem érdemes ilyen esetekben gyógyszerekhez folyamodni, mert ezek csak rövid távon orvosolják a bajt, hosszú távon… Tovább: Diéta gyomorégés esetén »

Gyomorégés cigaretta hatására jelentkezhet

Gyomorégés cigaretta hatására jelentkezhet

Gyomorégés túlzott savtermelődés hatására szokott a szervezetben kialakulni. Gyomorégés cigaretta, alkohol és savas, zsíros élelmiszerek miatt jelenik meg leginkább. Ilyenkor kellemetlen, égető érzést érzünk gyomrunkban, rosszabb esetben pedig a nyelőcsövünkre is átterjed ez a fájdalom. Ha a gyomorégés cigaretta vagy egyéb élelmiszerek, káros anyagok hatására jelenik meg szervezetünkben, óvakodjunk a… Tovább: Gyomorégés cigaretta hatására jelentkezhet »

Reflux és hasfájás

Reflux és hasfájás

A nyelőcső záróizmának nem megfelelő működése miatt a gyomorsav és emésztőnedvek a nyelőcső felé kezdenek áramolni. A reflux csecsemő korban teljesen természetes jelenség, mivel a kisbabák emésztő rendszere még nincs olyan szinten kifejlődve, mint a felnőtteké, ám felnőtt korban valamilyen károsító tényezőnek és a nem megfelelő életvitelnek vagy táplálkozásnak tudható… Tovább: Reflux és hasfájás »

A reflux aloe vera fogyasztásával tünetmentesíthető

A reflux aloe vera fogyasztásával tünetmentesíthető

A hajszolt életmódnak, valamint az egészségtelen ételeknek köszönhetően egyre több ember szenved reflux betegségben. A reflux betegségről köztudott, hogy savas, maró érzéssel jelentkezik, melynek oka, hogy a gyomortartalom visszajut a nyelőcsőbe. Ilyen esetekben természetesen a savlekötők ideig-óráig javulást hozhatnak, de hosszú távon nem ez a megoldást. A reflux aloe vera… Tovább: A reflux aloe vera fogyasztásával tünetmentesíthető »

A terhességi reflux diéta betartása nem okoz nehézséget a kismamáknak

A terhességi reflux diéta betartása nem okoz nehézséget a kismamáknak

Refluxot terhesség alatt szinte minden nő megtapasztal. A terhesség alatt a nők szervezete egy olyan hormont kezd termelni, amely károsan befolyásolja a nyelőcső végén lévő rekeszizom működését, ezen kívül a magzat növekedése is befolyásolja a gyomorsav visszafolyását, mivel elmozdítja a gyomrot természetes pozíciójából. A terhességi reflux diéta szinte semmitől sem… Tovább: A terhességi reflux diéta betartása nem okoz nehézséget a kismamáknak »

Mit ajánlanak gyomorégésre terheseknek?

Mit ajánlanak gyomorégésre terheseknek?

Terhesség alatt a kismamáknak nagyon sok kellemetlen tünettel kell szembesülniük, ezek közé tartozik a gyomorégés is. Szinte minden állapotos nő várandóssága alatt kénytelen tapasztalni a gyomorégéssel járó tüneteket. A gyomorégést a gyomorsavtúltengés okozza. Gyomorégésre terheseknek nagyon sokféle gyógymódot ajánlanak, de mivel minden kismama szervezete másképp reagál ezekre, előfordulhat, hogy a… Tovább: Mit ajánlanak gyomorégésre terheseknek? »

Reflux és a helyes táplálkozás

Reflux és a helyes táplálkozás

Az utóbbi évek során nagyon sok embernél diagnosztizáltak reflux betegséget, amelynek legkellemetlenebb velejárója a gyakori gyomorégés. A gyomorégést a túlzott gyomorsavtermelés okozza, amely ha párosul a nyelőcső végén lévő záróizom nem megfelelő működésével, a sav feljut a nyelőcsőbe, garatba, szájba, és ezáltal nemcsak kellemetlen égő érzést okoz, hanem némely esetben… Tovább: Reflux és a helyes táplálkozás »

Gyomorégés várandósan

Gyomorégés várandósan

A terhesség lefolyása alatt szinte elkerülhetetlen a kismamáknál, hogy a terhesség utolsó szakaszában – vagy akár korábban – ne tapasztaljanak gyomorégést. A gyomorégés várandósan egy teljesen természetes, de ugyanakkor rendkívül kellemetlen égő érzés. A terhesség utolsó szakaszában, amikor a magzat növekedése miatt a kismama belső szervei, többek közt a gyomor… Tovább: Gyomorégés várandósan »

Gyakori a gyomorégés evés után

Gyakori a gyomorégés evés után

Általában a gyomorégés evés után vagy a lefekvést követően egy órán belül jelentkezik. Kialakulásában nagy szerepe van az étkezésnek, ugyanis az egészségtelen táplálkozás, a rendszertelen étkezés és az egészségtelen, zsíros vagy savas ételek fogyasztása nagymértékben hozzájárulnak eme kellemetlen betegség kialakulásához. Minden olyan tényező kiválthatja a gyomorégést, ami fokozza a gyomor… Tovább: Gyakori a gyomorégés evés után »

Oldal 1 - 212
Reflux 2024